Nieuw in iPhone OS 3.0: Belgisch toetsenbord met .be-knop, backups met encryptie

Belgische iPhone-bezitters

azertyGoed nieuws voor de Belgen: vanaf iPhone OS 3.0 kunnen zij hun vertrouwde AZERTY-toetsenbord gebruiken. Het toetsenbord is wat verstopt in de instellingen: in de opsomming van toetsenborden staat tweemaal Nederlands. Het tweede Nederlandse toetsenbord is bedoeld voor de Belgen. Bij het activeren van het toetsenbord (door tijdens het typen op de wereldbol te tappen) zie je kort de tekst ‘Nederlands Belgium’, zoals hiernaast.

azertyBelgen hoeven straks niet meer iAzerty en Supreme Preferences en een jailbreak uit te voeren om hun geliefde AZERTY zichtbaar te maken. Hiernaast zie je de Belgische versie (links) en de Nederlandse versie (rechts).
Het handige van dit Belgische toetsenbord is dat je ook sneller Belgische webadressen kunt intikken: houd je vinger op de knop .com gedrukt en je zult naast .net, .org en .com voortaan ook .be te zien krijgen.

Voor Belgen is er nog een andere handige ontwikkeling, die eigenlijk al een paar dagen geleden bekend werd: Hotmail heeft nu over de hele wereld POP3-ondersteuning, zodat je niet langer je landinstellingen hoeft te veranderen om te kunnen ‘poppen’. Hoe je Hotmail werkend krijgt op je iPhone hebben we al eerder uitgelegd: Windows Live Hotmail krijgt POP3-ondersteuning en Apple geeft uitleg over Hotmail op iPhone.

iphone encryptie backupVoor privacygezinde Belgen (en Hollanders) hebben we nog een andere tip: een nieuwe functie in firmware 3.0 waarmee je je backups kunt beveiligen tegen nieuwsgierige blikken. Firmware 3.0 geeft je de mogelijkheid om in combinatie met iTunes 8.1 je backup van encryptie te voorzien. Welke encryptie wordt gebruikt en hoe sterk deze is, is nog niet ontdekt. Je kunt de functie inschakelen door op het tabblad Samenvatting/Summary van de iPhone een vakje aan te vinken. Je kunt daarna een wachtwoord invullen.

Nog een laatste tip voor de Belgen (en koopjesgrage Nederlanders): in het centrum van Hasselt in Belgisch Limburg opent binnenkort een grote nieuwe Apple-reseller. Handig voor mensen uit Maastricht/Heerlen en omgeving om daar hun iPhones te halen als er deze zomer weer een simlockvrije Belgische iPhone uitkomt.

Tipgevers: Jurgen (toetsenbord), Jobojonas (Hotmail), Simon (winkel) en The iPhone Blog (encryptie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2009, 19:26
Categorie iOS
Onderwerpen azerty, beveiliging, e-mail, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.