iGroupEmail na drie maanden toch in App Store

iGroupEmail is een applicatie waarmee je e-mailberichten naar meerdere geadresseerden kunt sturen. Je kunt contactpersonen voorzien van labels en ze daarna in één keer invullen als geadresseerde van een mailtje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iGroupEmailDe ontwikkelaar van iGroupEmail heeft er wat moeite voor moeten doen, maar na drie maanden wachten is de applicatie eindelijk in de App Store verschenen. We hebben al eens eerder over deze applicatie geschreven: toen heette het nog Groupmail, maar die naam bleek wegens een lopend patent niet toegestaan. De aangepaste applicatie werd onder de naam iGroupMail afgelopen januari weer opnieuw aangeboden, maar afgekeurd vanwege een technische fout.

iGroupEmailOntwikkelaar Edwin Klesman optimaliseerde de applicatie, diende ‘m opnieuw in en kreeg na een lange wachttijd opnieuw een afkeuring omdat omdat de functionaliteit niet overeenkwam met de omschrijving. Om een lang verhaal kort te maken: de applicatie is uiteindelijk toch goedgekeurd, onder alweer een andere naam: iGroupEmail. Belangrijker echter: wat kan je ermee? Zoals de naam al aangeeft: groepen maken, zodat je e-mailberichten naar meerdere personen tegelijk kunt sturen zonder alle adressen steeds handmatig toe te voegen.

Zo stuur je een e-mail naar je sportclub, je beste vrienden, je familie, collega’s of welke zinvolle groepen je ook maar kunt verzinnen. Er zijn workarounds, maar met iGroupEmail kun je die achterwege laten. Vooraf moet je in je je vrienden wel in de juiste groepen indelen.

iGroupEmailiGroupEmail neemt daarna de labels uit het Adresboek over. Om een e-mailtje naar een groep te sturen open je iGroupEmail, selecteert een groep en de standaardapplicatie Mail wordt geopend met de adressen alvast ingevuld. iGroupEmail is in het Nederlands, Engels en Duits verkrijgbaar. Je kunt met de applicatie ook BCC-berichten sturen, waarbij anderen niet kunnen zien wie het e-mailbericht ook heeft ontvangen.

Ontwikkelaar Edwin Klesman is blij en gaat nu aan de slag met zijn volgende project. In de App Store is overigens al applicatie aanwezig met vrijwel dezelfde naam: iGroupMail. Die doet hetzelfde en kost hetzelfde, maar is gemaakt door een Duitser.

Installeren: iGroupEmail (€1,59)
Meer info: eekay.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2009, 14:51
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, groepen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.