iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Belgische iPhone-gebruikers: iAzerty komt eraan (Cydia)

Er komt een Nederlandse vertaling van iKeyEx en hClipboard aan en er wordt gewerkt een de release van iAzerty, een ideale oplossing voor Belgische iPhone-bezitters die een AZERTY-toetsenbord willen hebben.

azerty keyboardOver een paar dagen komt er een nieuwe update uit van iKeyEx, het project waarmee je nieuwe toetsenborden voor de iPhone kunt definiëren. Een paar dagen geleden besteedden we nog aandacht aan het bijbehorende T9-toetsenbord. Fabian, die op iPhoneclub geen onbekende is, heeft de Nederlandse en Duitse vertaling van iKeyEx en hClipboard verzorgd. Ook is hij bezig met een nieuwe release van iAzerty.


Daarin zullen 5 AZERTY-toetsenborden aanwezig zijn, die dankzij de iKeyEx-extensie kunnen werken als normaal standaardtoetsenbord.

iAzerty ondersteunt de volgende talen: Duits, Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans. Klinkt vrij simpel maar toch zit er iets bijzonders achter qua techniek. Je kunt namelijk alle ingebouwde toetsenborden uitzetten en alleen de iAzerty-‘taal’ selecteren.

Wil je de autocorrectie wisselen, dan hoef je niet meer te doen dan wisselen van het toetsenbord, terwijl de AZERTY-indeling behouden blijft. Dé oplossing voor de Belgische iPhone-gebruikers!

Via: Fabian

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.