Nieuw Apple-patent beschrijft statusberichten voor iOS

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je statusberichten op je iPhone kunt gebruiken om aan te geven dat je wel of niet gebeld wil worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Skype statusberichtApple beschrijft in een nieuw patent hoe je op een iPhone, iPad of iPod touch je status kan instellen op beschikbaar, afwezig of bezig. Deze status zou te zien zijn voor iedereen die je wil bellen, Facetimen, sms’en of iMessagen. Het idee doet erg denken aan een optie die al lange tijd zit in veel chatprogramma’s, maar past het principe hiervan toe binnen iOS. Het statussysteem zou na verloop van tijd kunnen leren wanneer je beschikbaar bent en op basis daarvan je status aanpassen.

Het statussysteem van Apple checkt of iemand ook in jouw adresboek staat en geeft je gekozen status enkel door aan mensen die je kent. Bij een statusbericht is het ook mogelijk ok aan te geven of telefoongesprekken bij je binnen moeten komen. Je vrienden zien dan of je telefoongesprekken accepteert.

Op het moment is het al mogelijk om berichten en telefoongesprekken van bepaalde personen te blokkeren door Niet Storen in iOS in te schakelen. Degene die je probeert te bereiken weet dan alleen niet waarom hij of zij geen antwoord van je krijgt. Bij het afslaan van een telefoongesprek kun je vanaf iOS 6 een vooraf geschreven iMessage of sms sturen om aan te geven dat je druk bent, maar ook dat is niet ideaal: je moet dit met de hand doen en het gesprek zien binnenkomen, wat betekent dat je Niet Storen niet kunt inschakelen. Het statussysteem lijkt de perfecte oplossing, omdat de beller direct weet of je bereikbaar bent.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:25
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 3, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.