Nieuw Apple-patent beschrijft Kinect-sensor voor iPhone

Een nieuw Apple-patent beschrijft een Kinect-sensor voor de iPhone. Eerder nam Apple sensormaker PrimeSense over.

kinect-sensorHet is een drukke periode voor Apple op patentgebied: alleen vandaag al werden er patentaanvragen voor een slimme stappenteller en camera-accessoires voor de iPhone openbaar gemaakt. Een nieuw patent ontdekt door Appleinsider laat een mogelijke functie in een toekomstige iPhone zien: een sensor vergelijkbaar met Microsoft’s Kinect. Een camera in de iPhone ziet aan de hand van weerkaatsend licht hoe ver jij en objecten zijn – informatie die apps op slimme wijze kunnen gebruiken.


Kinect iPhoneApple heeft al meerdere ideeën voor de Kinect-sensor in de iPhone. Met de speciale camera verandert de iPhone bijvoorbeeld in een nachtkijker – je krijgt dan op het scherm een 3D-rendering van je omgeving te zien. Er is namelijk geen licht nodig om de afstand tussen jou en een voorwerp te bepalen. Een app zou daarom ook in één keer een volledige scan van je kamer kunnen maken.

De sensor kan in combinatie met de iPhone-camera worden gebruikt, om beter scherp te stellen op de juiste onderwerpen. De frontcamera van de iPhone kan op deze manier je gezicht van de achtergrond onderscheiden, zodat je omgezet kunt worden naar een 3D-avatar in een game.

De iPhone heeft al een simpele nabijheidssensor, maar deze wordt gebruikt om te zien wanneer je de telefoon tegen je gezicht drukt. Het systeem beschreven in het patent is vele malen geavanceerder. Dat Apple geïnteresseerd is in 3D-sensoren bleek eerder wel: in november 2013 nam Apple de sensorfabrikant PrimeSense over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2014, 19:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen kinect, primesense

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.