iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 13 maart 2014

Vandaag op iCulture: krijgt iCloud een nog belangrijker rol in iOS 8, de eerste screenshots van iOS 8, een universele oplader voor smartphones en meer

iOS 8 iconen teaserWederom kregen we vandaag een nieuw iOS 8-gerucht voorgeschoteld. Apple zou in de opvolger van iOS 7 een nog belangrijker rol weggelegd zien voor iCloud, onder meer door OS X-applicaties TextEdit en Preview ook voor iOS uit te brengen. Als bonus kregen we ook meteen een blik op de nieuwe app-iconen via enkele screenshots. Maar er was nog meer nieuws: de Europese Unie wil een universele lader voor smartphones verplichten; wat betekent dit voor Apple? En ook: wordt de iWatch ook een slimme stappenteller?

Nieuws

Apps

 • Steller voor iPhone is een prachtige nieuwe app waarmee je in een handomdraai foto’s, video’s en tekst verwerkt tot een verhaal dat je kan lezen als een boek.
 • Gratis achtervolgingsgame Smash Bandits laat je nu racen tegen andere bandieten in verschillende uitdagingen.
 • Windows Azure Directory is een iOS-app voor de gelijknamige clouddienst van Micorosoft.
 • Operatiegame Surgeon Simulator is voor de iPad verschenen, maar blijkt eenvoudiger dan de originele iPhone-versie.
 • De makkelijke video-app Replay vereist geen account meer en spreekt nu ook Nederlands.
 • tooPassword is een onofficiële wachtwoord-app voor 1Password op de iPhone en iPad. Je betaalt hooguit 2,69 euro in plaats van 15,99 euro, en hebt geen schrijfrechten maar alleen leesrechten. Een dilemma: gebruiken of niet?

Rubrieken

 • In iCulture Deals brengen we je de beste iPhone-deals en weer veel afgeprijsde apps en games, zoals Mangnifire en Smallworld 2.
 • In iCulture Speelt bespreken we woordspel Word Forward, het chaotische Glorkian Warrior en blikken we vooruit op de bijzondere oorlogsgame This War of Mine.

Nog meer vandaag

TeamStory iPhone voor startupsApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Op welk moment kan je beter een iPhone-app over startups lanceren dan tijdens de SXSW in Austin? TeamStory (gratis, afgebeeld) positioneert zichzelf als een Instagram voor startende initiatieven. Je deelt foto’s van je startup-proces en kan te hulp worden geschoten door adviseurs en sparringspartners.
 • We schreven onlangs al over de nieuwe en prima agenda-app miCal (€1,79, iPhone), maar lezers merkten terecht op dat er wat problemen waren bij het de eerste keer opsarten van de app. Na een nieuwe update moeten de vastlopers uit de app verholpen zijn. Het todo-gedeelte is daarnaast voorzien van een sorteer- en verwijderknop.
 • Twitter-app Tweetings 2 for Twitter (€2,69) heeft een streepje voor of een streepje achter op andere Twitter-apps na de laatste update. Net hoe je het bekijkt. De applicatie kan voortaan overweg met animated GIF’s in profielfoto’s. Zo mogen mensen je dus lekker irriteren met hun bewegende, aandacht schreeuwende avatars. Verder is de manier van afbeeldingen laden verbeterd, zodat de app nog steeds foto’s kan laten zien na een crash.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.