Apple’s iBookstore komt naar Japan

De iBookstore komt in 2013 naar Japan, meldt AllThingsD. Apple zou in gesprek zijn met grote uitgevers in Japan, een land waar het lastig is om als buitenlands bedrijf terrein te veroveren.

ibookstore japanApple gaat de iBookstore uitbreiden naar Japan. Drie jaar geleden mislukte het plan nog, omdat de Japanse markt lastig is om als buitenlands bedrijf voet aan de grond te krijgen. Sinds 2010 zijn in de Japanse iBookstore alleen boeken uit het publieke domein beschikbaar, net als in bijvoorbeeld Rusland. Apple zou in gesprek zijn met grote partijen als Kodansha, Shogakukan en Kadokawa, meldt AllThingsD. Het lijkt een gouden combinatie: de iPad is enorm populair en Japanners lezen graag e-books.

Dat zijn overigens niet alleen stripboeken. Afgelopen oktober maakte een update in de iBooks-app al duidelijk dat de iBookstore naar Japan zou komen. Voor het eerst werd ondersteuning voor Japanstalige boeken geboden. Maar de boeken zelf schitterden door afwezigheid. Later werd gesuggereerd dat Apple al in januari 2013 de Japanse iBookstore zou openstellen, maar volgens AllThingsD zal het pas later dit jaar gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2013, 15:23
Categorie Apps
Onderwerpen ibooks, japan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.