Netflix voor iPhone en iPad krijgt nieuw uiterlijk

Netflix voor iPhone en iPad is voorzien van een grote update. De app heeft voortaan een ander uiterlijk en een nieuw app-icoon.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Netflix iOS 6.0De Netflix iOS-app is van een update voorzien, waarin de app een nieuw design heeft gekregen. De rode balk bovenin is vervangen met een zwarte variant en op zowel het app-icoon als in de app zelf is het nieuwe Netflix-logo te zien. De nieuwe interface was vlak na het verschijnen van de update nog niet voor iedereen te zien, maar inmiddels heeft Netflix de verandering volledig doorgevoerd. De app-update komt een week nadat Netflix zijn website vernieuwde. De app heeft naast het herontwerp vrij weinig nieuwe functies gekregen in de update. Netflix spreekt over foutoplossingen. Daarnaast worden video’s voortaan sneller opgestart.

Netflix iOS redesignHet nieuwe Netflix oogt simpeler dan voorheen. Daarnaast sluit het app-ontwerp voortaan beter aan op iOS 7. Het nieuwe app-icoon is wellicht even wennen: het icoon zelf is voortaan namelijk wit in plaats van rood, met daarop rode letters.

Hoewel Netflix een nieuwe huisstijl heeft gekregen, werkt de app nog nagenoeg hetzelfde. Menu’s en knoppen bevinden zich nog allemaal op dezelfde plek, waardoor de app identiek bediend kan worden. De update geeft Netflix enkel een lik verf, om zo beter aan te sluiten op de nieuwe huisstijl. Een stijl die we vermoedelijk in steeds meer Netflix-apps zullen zien. Op de Apple TV heeft Netflix ook al een klein redesign gekregen: daar is het app-icoon aangepast.

Downloaden: Netflix (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:03
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.