IK Multimedia maakt iRing voor muzikanten

De iRing is een nieuw accessoire van muziekaccessoiremaker IK Multimedia. De iRing laat je met handbewegingen muziek maken.

iRingDe iRing lijkt inmiddels een grapje te zijn geworden onder accessoiremakers. Nadat een analist voorspelde dat Apple een ring zou maken en Tim Cook hier gekscherend op reageerde, zien we de ene na de andere fabrikant die een ring met iPhone-ondersteuning op de markt brengt. IK Multimedia heeft voor een nieuw accessoire zelfs de naam iRing gebruikt. Hun variant gebruikt de FaceTime-camera van je iPhone, zodat je met handbewegingen bepaalde muziekapps bedient.


IK Multimedia’s iRing is technisch gezien geen ring. Het accessoire zit namelijk niet om een vinger heen, maar wordt tussen twee vingers vastgeklemd. Op beide zijden staan stippenpatronen afgedrukt, die je bij een ondersteunde app naar de iPhone-frontcamera richt. De app kan hierdoor de positie van je hand zien en bewegingen herkennen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld nieuwe effecten in een muziekmix toevoegen zonder je iDevice aan te raken.

Op het moment wordt de iRing ondersteund door de iOS-app iRing Music Maker, een officiële app van maker IK Multimedia. De fabrikant heeft echter de middelen beschikbaar gesteld waarmee andere ontwikkelaars de iRing kunnen ondersteunen. De iRing wordt op het moment verkocht voor 20 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=frrzDG9LJWw

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.