Netatmo Welcome-camera werkt nu samen met IFTTT

Met de Netatmo Welcome kun je nu allerlei acties automatiseren dankzij IFTTT. Zo kun je lampen en muziek inschakelen, afhankelijk van de persoon, dankzij gezichtsherkenning.

De Netatmo-beveiligingscamera voor thuis is nu te bedienen met IFTTT. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat de lamp alleen ingeschakeld wordt als een bepaalde persoon de kamer binnenkomt. De Netatmo Welcome gebruikt daarvoor gezichtsherkenning,


Netatmo Welcome Camera

We schreven begin dit jaar al eens over Netatmo Welcome, de camera die alle gezinsleden kan herkennen. Dankzij de samenwerking met IFTTT kun je er nu veel geavanceerdere regels aan koppelen. De voorgeprogrammeerde acties worden uitgevoerd zodra de gewenste persoon door het beeld loopt.

Bekijk ook

IFTTT op je iPhone en iPad gebruiken

Met IFTTT kun je allerlei zaken automatiseren. Er zijn meer dan 50 miljoen mogelijkheden en het werkt met allerlei apps, diensten en apparaten. IFTTT wordt vooral gebruikt voor smart home-toepassingen en in deze gids leggen we alle mogelijkheden uit.

Met Netatmo Welcome zien ouders precies welke huisgenoten al thuis zijn. De camera stuurt de namen van herkende personen naar de smartphone en herkent ook wanneer er een onbekende persoon in beeld verschijnt. In dat geval kun je zorgen dat er alarmbellen gaan rinkelen, lampen gaan flitsen of desnoods dat er een rookmachine in werking wordt gezet om de indringer te bedwelmen. Je kunt op deze manier dus je eigen bewakingssysteem bouwen, waarbij je zelf bepaalt welke acties er ondernomen moeten worden. De Welcome heeft een eigen kanaal op IFTTT om je op weg te helpen.

Netatmo Welcome IFTTTDie acties zijn niet alleen gericht op het schrik aanjagen bij onbekenden, maar kunnen ook worden gebruikt voor extra comfort thuis. Als de kinderen thuiskomen willen ze misschien andere verlichting dan wanneer pa en ma thuis zijn. Je kunt ook het audiosysteem automatisch favoriete nummers laten afspelen of andere geprogrammeerde acties laten uitvoeren. Wil je nog meer doen met je Netatmo Welcome, dan kun je alvast uitkijken naar de Welcome Tags, die voorzien zijn van een bewegings- en trillingssensor en een open/dichtsensor. Ze werken op batterijtjes en communiceren met de camera.

Netatmo is vooral bekend geworden door het weerstation en de regenmeter, waar we al eerder een review over publiceerden. De weeraccessoires waren al langer te programmeren met IFTTT. Nu volgt ook de camera.

De Netatmo Welcome is voor €199 verkrijgbaar bij Nederlandse winkels.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.