Nest Protect

Nest Protect: rookmelder van voormalig Apple-topman Tony Fadell

Voormalig Apple-topman Tony Fadell heeft vandaag de Nest Protect gepresenteerd: een slimme rookmelder met iPhone-app.

Nest ProtectTony Fadell werkt al een tijd niet meer bij Apple, maar met zijn bedrijfje Nest heeft hij onlangs nog een slimme thermostaat met bijbehorende iPhone-app op de markt gebracht. Het bedrijf heeft er vanaf vandaag nog een accessoire bij: de Nest Protect. Deze rookmelder slaat alarm zodra er rook in huis is, maar heeft een paar handigheidjes waardoor hij beter zijn werk doet dan bestaande apparaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een onnodig brandalarm weg te wuiven met je hand, en krijg je op de rookmelder in je woonkamer bericht als er rook in je slaapkamer hangt. De Nest Protect meet bovendien koolmonoxide en geeft instructies als je het huis snel moet verlaten.

De Nest-thermostaat waren we al enthousiast over, maar het apparaat had één nadeel: de eerste versie werkte slechts op een select aantal verwarmingssystemen, waardoor je niet zomaar in Nederland de thermostaat kon aansluiten. Een brandmelder is niet afhankelijk van huidige systemen, waardoor het apparaat waarschijnlijk een stuk beter bruikbaar in Nederlandse en Belgische huishoudens is.

De Nest Protect maakt ook gebruik van de bestaande Nest iOS-app. Hiermee krijg je een notificatie als de batterij van je rookmelder bijna leeg is, en wordt er een bericht naar je iPhone geleverd als er mogelijk brand is terwijl je de deur uit bent. Bovendien laat de app zien wat je bij bepaalde omstandigheden het beste kunt doen.

De Nest Protect zal in eerste instantie worden verkocht in de VS en Canada voor 129 dollar. In november zal de rookmelder ook in het Verenigd Koninkrijk worden aangeboden. We horen van Nederlandse kopers dat zij gewoon al hun bestelling konden plaatsen via de Britse website. Daar kost de Nest 109 pond, omgerekend ongeveer 129 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 17:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, tony fadell

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.