Nederlandse iTach: bevestig de iPhone aan de iPad of MacBook

Twee Nederlandse studenten komen met het iTach-accessoire waarmee de iPhone aan de iPad vastgemaakt kan worden. Althans, er moet nog wel wat investeringsgeld opgehaald worden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iTach iPad aan iPhone vastInternetten op de iPad en tegelijk Angry Birds spelen op de iPhone. Dat is een toepassing die twee Nederlandse studenten uit Den Bosch en Eindhoven voor ogen hebben met de iTach. Dat is een handzaam plastic verbindingsstuk dat een iPhone aan een iPad of MacBook (Pro) kan bevestigen. De iTach moet in Nederland gemaakt gaan worden en dat bedrag is voor de studenten een probleem. Ze vragen 15.000 dollar (10.657 euro) aan investeringen voor de realisatie van hun iTach.


Veel projecten van accessoires of hulpmiddelen voor de gadgets van Apple werven investeerdersgeld via de de website Kickstarter.com. Dat was voor de Nederlanders echter geen optie. De site is onbenaderbaar voor start-ups die geen Amerikaans Amazon-account en bijbehorend bankrekeningnummer hebben. Dus doen de jongens het in eigen beheer. Het principe werkt wel hetzelfde als Kickstarter: investeer 50 dollar (35 euro) en je krijgt een zwarte iTach opgestuurd; investeer 80 dollar (57 euro) en je krijgt een zwarte en witte in de brievenbus. De verzendkosten zitten al bij die prijs in, maar zijn voor ons minder relevant, omdat het apparaat vanuit Nederland verstuurd moet worden.

iTach concept

De productie van het plastic voor de iTach hopen de jongens neer te leggen bij Alligator Plastics in Eindhoven.

Op de website van de heren, iTachdock.com, zijn al een aantal renders van het accessoire te zien. Ook is er een uitgebreide conceptvideo te zien waarin de iPhone aan de iPad is vastgemaakt. Daarbij valt op dat het plastic van het verbindingsstuk dikker is dan Apple’s apparaten. De iTach is er blijkbaar op gericht om beide gadgets in de hand te houden en niet op tafel te leggen. Wat betreft de bevestiging aan het scherm van een MacBook (Pro), is de iPhone zo altijd in beeld en kan die direct van de laptop worden afgehaald als er gebeld wordt.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juli 2011 om 12:57
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.