Nederlandse designer maakt conceptvideo voor iOS 6

De Nederlandse designer Joost van der Ree heeft ideeën over iOS 6. Hij maakte een conceptvideo waarin ideeën als een beter Berichtencentrum, Mission Control en Flipcons worden uitgewerkt.

ios 6 interface ideeDe Nederlandse ontwerper Joost van der Ree heeft een aantal ideeën die Apple in iOS 6 zou moeten doorvoeren. Vooral de manier waarop je multitasking en notificaties zou kunnen weergeven zonder dat ze opdringerig aanwezig zijn, trekt de aandacht. Het Berichtencentrum is voortaan verborgen achter het homescreen en met een vingerbeweging van onderaf het scherm open je de Mission Control. Daar zie je in één oogopslag een historie van gebruikte apps, bezochte webpagina’s en dergelijke.

Ook bedacht Joost een manier om snel de inhoud van notificaties en nieuwe content binnen een app te bekijken aan de hand van Flipcons. Daarbij sleep je met je vinger een appicoon omlaag om de inhoud te bekijken.

Onderstaande video laat zien hoe dat er in de praktijk uitziet:

Samengevat komen de volgende verbeteringen langs:

  • Berichtencentrum: voortaan verborgen achter het homescreen.
  • Mission Control: overzicht van gebruikte apps en bezochte webpagina’s, bereikbaar via swipe-beweging onderaan het scherm.
  • Safari: pagina’s automatisch schermvullend bekijken door erop te dubbeltappen.
  • Dynamische badges: trek het icoontje omlaag om notificaties te zien.
  • Flipcons: trek het icoontje omlaag om snel bijgewerkte content in de app te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2012, 13:13
Categorie iOS
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.