gTar: digitale iPhone-gitaar leert je om muziek te spelen

De gTar is een slimme digitale gitaar, die je met behulp van je iPhone leert om nummers af te spelen. De frets die je moet aanslaan lichten op wanneer je ze moet gebruiken.

gTarDe gTar is een slimme gitaar, waarop je de iPhone kunt aansluiten om het instrument te leren bespelen. Een bijbehorende app zorgt ervoor dat de frets die je bij een nummer moet aanslaan oplichten, zodat je weet welk noot je moet spelen. De gitaar speelt alleen de juist aangeslagen noten, waardoor je meteen weet of je het goed hebt gedaan.

Omdat de gTar volledig digitaal is, werkt hij anders dan een gewone elektrische gitaar. Het instrument detecteert welke noot je aanslaat, waarna deze informatie wordt gestuurd naar de aangesloten iPhone. Deze produceert vervolgens het hierbij passende geluid.

gTar fretsDe gTar is in de eerste plaats bedoeld als een leermiddel. Probeer je een nummer op de makkelijkste moeilijkheidsgraad te spelen, dan hoef je alleen de juiste snaren aan te slaan. Ga je een stapje hoger, dan moet je ook de correcte fret hebben ingedrukt. Omdat iedere noot op je gitaar staat aangegeven, hoef je geen bladmuziek of gitaartabs uit je hoofd te leren.

De iPhone-app van gTar zal iedere week een update met nieuwe nummers krijgen. Daarnaast is de ontwikkelaar van plan om een SDK aan te bieden, zodat anderen ook apps voor de gTar kunnen bouwen. Naast een iPhone-aansluiting heeft de gTar ook een USB-MIDI poort, zodat je gespeelde muziek ook kunt exporteren naar bijvoorbeeld een computer.

Je kunt een gTar bestellen door 399 dollar op Kickstarter te doneren. Het vereiste minimumbedrag van 100.000 dollar is inmiddels al ingezameld. De maker belooft dat de gTar ergens in september verstuurd zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 12:41
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen gitaar, kickstarter, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.