Navizon ziet toch toekomst in iPhone met GPS

Navizon ziet in de komst van een nieuwe iPhone met GPS wel een bedreiging, maar tegelijk ook kansen. De markt zal dankzij de iPhone worden verbreed en het schept nieuwe kansen bij gebruikers die geen iPhone hebben.

Navizon iPhone GPSNavizon’s VirtualGPS is een van de populairste betaalde applicaties voor de iPhone. Maar wat gebeurt er met het bedrijf als Apple straks een iPhone met GPS uitbrengt? “We denken dat het goed en slecht voor ons is”, zegt CEO Cyril Houri van Navizon. Er zal minder vraag zijn naar Virtual GPS, maar gebruikers zullen wel beter doordrongen zijn van het voordeel van positioneringssystemen.

Dankzij de iPhone realiseerden miljoenen mensen zich, dat ze hun telefoon konden gebruiken voor mobiel internet en het luisteren naar muziek. Zelfs mensen die geen iPhone kochten, kregen de boodschap mee en een deel van hen ging op zoek naar alternatieven. Navizon verwacht hetzelfde effect wanneer Apple een iPhone met GPS uitbrengt. Meer dan 600.000 mensen hebben VirtualGPS gedownload en ruim 350.000 hebben zich daadwerkelijk geaboneerd op Navizons peer-to-peer locatiedienst.

De dienst maakt gebruik van driehoeksmeting en gebruikt daarvoor Wi-Fi-toegangspunten en gsm-masten. Navizon-gebruikers met gps-systeem brengen de geografische gebieden in kaart en voegen de coördinaten toe aan de database van Navizon. Je kunt de software gratis downloaden en uitproberen. De betaalde software kost $24,99. Met VitualGPS kun je je locatie realtime op de kaart zien: het stipje op de kaart beweegt wanneer je zelf ook beweegt. Verder kun je de positie van vrienden op de kaart bekijken.

Met de My Location-functie van Google Maps, die al op de iPhone aanwezig is, kan dat niet. Op dit moment moet je steeds op een knop drukken om je huidige locatie te zien. Ook is het standaard nog niet mogelijk om de positie van vrienden op de kaart te volgen. Met de komst van GPS in de iPhone zou dat kunnen veranderen. Navizon is daar niet bang voor: de technologie werkt op verschillende platformen en is niet afhankelijk van de mobiele operator. Het bedrijf hoopt daarom te profiteren van mensen die de technologie willen gebruiken, maar geen iPhone bezitten. “Ik denk dat de nieuwe iPhones de markt zullen verbreden”, zegt Houri. “Mensen zullen allerlei slimme ideeën verzinnen”.

Via: Informationweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2008, 11:12
Categorie iOS
Onderwerpen gps, locatie, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.