iPhone-shake en andere marketingideeën

SiiTE Interactive, een marketingbureau uit New York, ziet interessante kansen om de iPhone in reclameuitingen te gebruiken. Zo zijn ze voor een yoghurt-keten bezig om een idee voor mobiele kortingsbonnen uit te werken. iPhone-gebruikers kunnen op het scherm een virtuele smoothie samenstellen door op ingrediënten te klikken. Vervolgens schud je de iPhone om een lekkere […]

iPhone ShakeSiiTE Interactive, een marketingbureau uit New York, ziet interessante kansen om de iPhone in reclameuitingen te gebruiken. Zo zijn ze voor een yoghurt-keten bezig om een idee voor mobiele kortingsbonnen uit te werken. iPhone-gebruikers kunnen op het scherm een virtuele smoothie samenstellen door op ingrediënten te klikken. Vervolgens schud je de iPhone om een lekkere shake te maken. SiiTE heeft software laten ontwikkelen die de accelerometer van de iPhone gebruikt om de virtuele shake daadwerkelijk te mixen.

Vervolgens kun je naar de yoghurt-keten gaan om een barcode te laten scannen, waarmee je korting krijgt. Klanten voelen zich op die manier meer betrokken bij het product én bij de aanbieder. Het is leuk om aan je vrienden te laten zien en het kan een effectieve manier van virale marketing zijn.

SiiTE heeft ook een Origami-gram bedacht, waarmee je via het multi-touchscherm een boodschap op een stukje papier kunt schrijven die je vervolgens tot een kraanvogel, doosje, bloem of ander origami-voorwerp ineenvouwt. Het resultaat kun je in een online gallery presenteren aan andere gebruikers. Andere ideeën zijn een lichtgevende applicatie voor rockconcerten waarmee je ook muziek kunt maken en een virtuele sinaasappelpers. SiiTE werkt voor de laatstgenoemde toepassing samen met een toonaangevend merk voor sinaasappelsap. Het gaat daarbij om een spelletje waarbij gebruikers zoveel mogelijk sinaasappelsap moeten vullen door de iPhone op de juiste manier te kantelen. Met twee vingers kun je sap uit een sinaasappel persen.

Analist Maribel Lopez verwacht een “absolute explosie van applicaties voor de iPhone” nu de SDK beschikbaar is.

Via: Internetnews

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2008, 11:36
Categorie Apple
Onderwerpen actie, marketing, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.