iPhone nu al meestgebruikte cameratelefoon op Flickr

De Apple iPhone is in korte tijd uitgegroeid tot de meestgebruikte mobiele telefoon om foto's mee te maken. Tenminste, als we de statistieken op Flickr mogen geloven.

Cameraphones op FlickrDe hiernaast afgebeelde grafiek toont het aantal Flickr-gebruikers dat foto’s uploadt met een bepaalde cameratelefoon. De periode die in de grafiek wordt getoond heeft betrekking op de afgelopen 12 maanden. De afbeelding laat zien dat de Sony Ericssons en de Nokia N73 steeds verder zijn gedaald, terwijl de Nokia N95 weliswaar stijgt, maar lang niet zo snel stijgt als de iPhone.


De grafiek is genormaliseerd; dit houdt in dat er is gecorrigeerd voor het feit dat steeds meer mensen lid worden van Flickr. De grafiek laat dus niet de hoeveelheid gepubliceerde foto’s in absolute aantallen zien, maar relatief ten opzichte van elkaar. Verder zijn niet alle foto’s voorzien van camera-informatie, omdat niet alle telefoons met ingebouwde camera dit ondersteunen. Bij de iPhone is dat trouwens wel standaard het geval, net als bij de eveneens zeer populaire Nokia N95.

Via: Applelot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.