Navigate to Photo icon

Navigate to Photo: snel zien waar een iPhone-foto is gemaakt

Zien waar een foto gemaakt is? Met de extensie Navigate to Photo wordt het snel op een kaart getoond, in jouw favoriete kaarten-app.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Navigate to Photo iconBij iedere foto die je met de iPhone maakt, is er een locatie aan gekoppeld, zodat je later nog eens kunt opzoeken waar een foto is geschoten. Die locatie was vroeger vrij duidelijk te zien in Apple’s Foto’s-app, maar inmiddels moet je er andere apps bij pakken om voor elke foto de locatie op de kaart te zien. Geen nood: de nieuwe iOS-app Navigate to Photo laat je namelijk vanuit een extensie de fotolocatie opzoeken, zodat je snel een route er naartoe kunt plannen.

Navigate to Photo voegt een nieuwe knop toe aan het deelmenu van iOS. Vervolgens kun je de Foto’s-app op je iPhone openen, drukken op de deelknop en kiezen voor Navigate to Photo. Je kiest je favoriete navigatie-app, waarna de fotolocatie hierin wordt getoond. Je hebt hierbij de keuze uit Apple Maps en Google Maps, maar ook uit apps zoals TomTom, Uber en Waze. Een trip naar een fotolocatie is hiermee zo gepland.

Navigate to Photo extensie Navigate to Photo apps

Eén nadeel: Navigate to Photo zal altijd een route uitstippelen. Dat is wat een gedoe als je simpelweg een kaart wil zien. In bijvoorbeeld Google Maps moet je de navigatieroute wegtappen voordat je op de kaart kunt rondkijken.

Lees ook: Extensies in iOS 8: wat kun je ermee?

Navigate to Photo: alle foto’s op de kaart

Apple toonde in iOS 6 al je foto’s op de kaarten in een speciaal tabblad van de Foto’s-app. Vanaf iOS 7 veranderde dit volledig: Apple begon je locatie alleen te tonen in lijsten, om foto’s van bepaalde evenementen slim te bundelen. De functie zit sindsdien wat verborgen: je moet in de Foto’s-app op Terug drukken tot je in het jaaroverzicht zit, waarna je op een jaartal drukt om de kaart te openen. Alle jaren zien? Apps zoals het Nederlandse Photofollow laten je alle foto’s ook op de kaart bekijken.

Bedankt voor de tip, Bas!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2015, 17:16
Categorie Apps
Onderwerpen extensie, foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.