NASA-foto van de aarde.

Bekijk het universum op je Apple TV met de nieuwe NASA-app

Met de nieuwe NASA-app voor de Apple TV kom je van alles te weten over de ruimte en satellieten. De app heeft meer dan 15.000 foto's en allerlei video's en laat je zien waar de satellieten zich bevinden met 3D-animaties.

NASA-icon.Voor de Apple TV verschijnen helaas niet zo vaak nieuwe apps en het is ook alweer even geleden dat we op iCulture schreven over een nieuwe Apple TV-app. Vandaag is echter wel een noemenswaardige Apple TV-app verschenen. Het gaat om de app van de NASA (link), het agentschap van de Verenigde Staten dat zich bezighoudt met ruimtevaart. In de app kom je dan ook van alles te weten over satellieten en ruimteschepen.

NASA op de Apple TV.

Alles over de ruimte op je Apple TV met NASA-app

Met de nieuwe NASA-app op je Apple TV kun je live kijken naar NASA TV, maar ook een video on-demand opstarten waarbij je de keuze hebt uit verschillende NASA-programma’s. Bovendien bevat de app meer dan 15.000 foto’s uit de ruimte, de aarde en meer, waarbij je de keuze hebt om ze per stuk te bekijken of als diavoorstelling af te laten spelen. De foto’s zijn niet allemaal even mooi of even scherp, maar er zitten wel mooie exemplaren tussen.

NASA-app met 3D-beelden.

Onder het kopje Missions lees je veel meer informatie over NASA-missies en satellieten. Het leuke hier is dat je ook kan zien wanneer hij voorbij je huidige locatie trekt en op basis daarvan geeft de app aan wanneer je hem kunt zien. Je kunt in de app ook live meekijken in een 3D-animatie om te zien waar rondom de aarde hij zich bevindt. Ook de foto’s die door de satellieten gemaakt worden, bekijk je in dit aparte overzicht.

Tot slot bevat de app nog een radio-stand, waarin je naar door de NASA geselecteerde muziek kunt luisteren. En zoek je nog meer beeldmateriaal, dan vind je deze onder het kopje Earth as Art. Hier vind je voornamelijk kunstzinnige foto’s van onze aarde, waarbij ook de datum en locatie aangegeven wordt.

Satellietinformatie in de NASA-app op Apple TV.

De nieuwe NASA-app bevat in ieder geval meer dan genoeg beeldmateriaal voor elke ruimtevaartliefhebber, al is de kwaliteit van sommige afbeeldingen en video’s niet altijd om over naar huis te schrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2016, 11:41
Categorie Apps
Onderwerp nasa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.