Rondkijken op Mars met de bewegingssensor van je iPhone

Fotograaf Andrew Bodrov pastte een foto van NASA gemaakt op Mars aan en zette deze op de site 360cities. Hierdoor kun je vanaf je iPhone zelf rondkijken op het planeetoppervlak door om je heen te kijken.

Mars 360citiesDe Mars-verkenner Curiosity maakt tijdens zijn tocht over de planeet allerlei panoramafoto’s, waardoor NASA in detail kan kijken waar de wagen zich bevindt. Fotograaf Andrew Bodrov heeft één van deze NASA-foto’s op de site 360cities gezet. Hierdoor is het mogelijk om vanaf je iPhone rond te kijken op Mars. De site maakt namelijk gebruik van de bewegingssensoren in je iPhone, waardoor je kunt bewegen om op mars rond te kijken.

Bij het bekijken van de panoramafoto lijkt het alsof je zelf op Mars staat. Bekijk je de foto en draai je 90 graden naar rechts, dan kijk je op Mars ook 90 graden de rechterkant op.

Om de foto er goed uit te laten zien op 360cities heeft Bodrov wel een paar aanpassingen gemaakt. Zo is er een kleurenfilter gebruikt om de foto een Mars-tintje te geven. De originele foto is zwart-wit. Daarnaast zijn delen van de foto geretoucheerd en voegde Bodrov zelf de zon toe in de lucht. Hierbij baseerde de fotograaf zich op eerdere foto’s uit 2005.

De foto is ook via een gewone computerbrowser te openen, maar hierbij kun je geen gebruikmaken van de iPhone’s bewegingssensoren om rond te kijken. Werkt de site niet in de browser van een bepaalde app, dan kan het helpen om de link via Safari te openen. Wij slaagden er wel in om de panoramafoto werkend te krijgen in Chrome en Tweetbot’s browservenster.

Foto bekijken: 360cities

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2012, 10:33
Categorie Apps
Onderwerpen mars, nasa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.