NASA’s kerstcadeau: gratis iPad-boek over Hubble-telescoop

NASA heeft een gratis kerstcadeau uitgebracht: Hubble Space Telescope Discoveries laat foto's, video's en animaties zien van de Hubble-telescoop. Spectaculaire beelden, groot op je iPad-scherm!

hubble-telescopeWelk apparaat is nou beter geschikt voor het bekijken van mooie ruimtefoto’s dan de iPad? NASA geeft daarom een passend kerstcadeau weg, die elke iPad-bezitter kan downloaden uit de iBookstore. In ‘Hubble Space Telescope: Discoveries’ zie je prachtige foto’s, video’s en animaties van de Hubble-telescoop. Het 85 pagina’s tellende digitale boek is 900 MB groot en bevat spectaculaire beelden.

Hubble stuurt ons al meer dan twee decennia beelden van het heelal, waarbij je de geboorte van nieuwe zonnestelsels, het explosieve einde van oude sterren en komeetinslagen op nabije planeten van dichtbij kunt meemaken. Het boek is een gezamenlijke uitgave van hubbletelescope.org en webbtelescope.org, twee onderdelen van NASA. De Webb-telescoop is de opvolger van Hubble en wordt ontwikkeld in NASA’s Goddard Space Flight Center in Greenbelt (Maryland). Ook te lezen op de iPhone, maar op de iPad komt dit natuurlijk veel beter tot z’n recht. Interactieve functies zorgen er bijvoorbeeld voor dat je een telescoopmodel met je vingers kunt roteren, om ‘m van alle kanten te bekijken.

Downloaden: Hubble Telescope Discoveries (gratis, iBook, iOS 5.1+)

hubble ebook

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2012, 12:22
Categorie Onderwijs
Onderwerpen nasa, ruimtevaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.