Naamswijziging van iPhone 3G S naar iPhone 3GS?

Apple hanteert in het vandaag gestuurde persbericht een andere schrijfwijze iPhone 3GS, zonder spatie. Het is nogal consequent doorgevoerd, dus het lijkt erop dat het de nieuwe officiële schrijfwijze wordt.

iPhone 3GSEerder vandaag stuurde Apple een persbericht rond waarin werd aangekondigd dat de iPhone 3G S een miljoen keer is verkocht. Opvallend aan het persbericht is echter de manier waarop de naam van het toestel werd geschreven: iPhone 3GS, zonder spatie. Toeval of gewoon een overijverige medewerker die vond dat het best eens anders geschreven kon worden? Dat lijkt niet het geval, want Apple heeft nogal strikte richtlijnen hoe productnamen geschreven moeten worden: iPod touch is met een kleine letter en niet met een hoofdletter T, net als iPod shuffle, iPod nano en iPod classic. Over de naamgeving en schrijfwijze van de iPhone 3G S is ongetwijfeld ook lang vergaderd. 9to5mac vermoedt zelfs dat Steve Jobs de aanstichter is van de naamswijziging: nu hij bijna aan het werk gaat bemoeit hij zich weer met elk detail.

Eerlijk gezegd was iPhone 3G S ook wel een onhandige naam: moet je bij het uitspreken van de naam een pauze laten vallen tussen de G en de S? En wat is het meervoud dan, iPhone 3G S’s? In het Engelse persbericht wordt dat dilemma handig omzeild door te spreken van ‘iPhone 3GS Models’.

In het Nederlandse persbericht dat vandaag werd rondgestuurd is overal de naam iPhone 3G S vervangen door iPhone 3GS, maar toch is het één keer over het hoofd gezien. Als duidelijk is dat iPhone 3GS de officiële schrijfwijze wordt, zullen wij dat voortaan ook gaan gebruiken. Op de website van Apple wordt het toestel nog steeds met spatie geschreven. Mensen die van taal houden hebben vast ook wel gezien dat T-Mobile de iPhone 3G steevast iPhone3G (zonder spatie) schreef. Daar zijn ze bij het nieuwe toestel mee gestopt.

Via: 9to5mac
Tipgever: Dion

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2009, 1:54
Categorie iDevices
Onderwerpen merknaam, schrijfwijze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.