iPhone 3G unlock ultrasn0w nu beschikbaar in Cydia en Icy

Ultrasn0w is een nieuwe methode voor het unlocken van je iPhone 3G. Het is een methode die via Cydia en Icy beschikbaar wordt gesteld en een opvolger is van yellowsn0w. Om te gebruiken moet je eerst je iPhone 3G unlocken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone unlockedEen week geleden kon je een demo zien van ultrasn0w, de nieuwe unlockmethode voor de iPhone 3G. Vanaf vandaag is ultrasn0w beschikbaar gesteld. Voor wie is de software bedoeld? Simpel: bezitters van een iPhone 3G die eerder gebruik hebben gemaakt van yellowsn0w. Het gaat dus om toestellen die in eerste instantie wel een simlock hadden. Heb je een iPhone 3G die van oorsprong simlockvrij was, dan moet je ultrasn0w niet gebruiken maar heb je genoeg aan redsn0w (voor Windows en Mac) of PwnageTool (alleen Mac).

Eigenlijk is ultrasn0w dus een opvolger van yellowsn0w, voor de iPhone 3G. Ultrasn0w kan elke versie van de bootloader en elke versie van de baseband unlocken, mits de iPhone beschikt over iPhone OS 3.0. De oude methode yellowsn0w is niet meer te gebruiken voor de iPhone 3G. De tool is te installeren via Cydia en Icy.

Hoe werkt het?

  • Upgrade je iPhone 3G naar iPhone OS 3.0
  • Voer een jailbreak uit met redsn0w of PwnageTool, waarbij ook Cydia/Icy wordt geïnstalleerd
  • Start Cydia of Icy
  • Voeg de repo repo666.ultrasn0w.com toe aan Cydia of Icy
  • Zoek naar ‘ultrasn0w’ in Cydia of Icy en installeer ultrasn0w
  • Herstart je iPhone 3G

Eigenlijk werd ultrasn0w afgelopen vrijdag 19 juni al verwacht, maar door onverwachte problemen werd de release vertraagd. Omdat je ultrasn0w via Cydia moet installeren, zul je eerst een jailbreak via redsn0w moeten uitvoeren.

Meer info: iPhone Dev Team

Voor vragen en problemen kun je terecht op ons iPhone forum

Tipgever Nico zag het als eerste, bedankt! (en alle anderen ook natuurlijk)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:32
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, simlock, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.