Muziekscan-app SoundHound gooit uiterlijk op de schop

SoundHound voor iPhone en iPad maakt muziek scannen waardevoller: pagina's van nummers, artiesten en albums bieden een schat aan informatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

soundhoundHet Shazam-alternatief SoundHound is in het nieuw gestoken. Een grote update van de applicatie waarmee je muziek kan beluisteren en herkennen, introduceert een vernieuwd design voor alle detailpagina’s. Herkent de app nu een nummer, dan zie je die op een pagina vol foto’s van de artiest, relevante muziekvideo’s op YouTube en verschillende albums waar je het nummer op kan vinden. En zo kregen ook de artiestenpagina’s en albumpagina’s een nieuwe lik verf.

Allerie de type pagina’s lijken op elkaar. Ze zijn vormgegeven met semi-transparante, donkergrijze vlakken en je kan de pagina naar beneden trekken om een fotogalerij van de artiest te zien. De inhoud per type pagina verschilt natuurlijk wel. Op albumpagina’s zie je een ‘recensie’ van de plaat, de releasedatum en welke tracks er op het album staan. Van elk nummer kan je een sample beluisteren, daar hoef je geen andere app voor te openen.

SoundHound Coldplay Ghost Stories SoundHound tracklist

Artiestenpagina’s geven wat meer achtergrond over de act, zanger, dj of band waar je naar kijkt. Je ziet wanneer en waar een artiest is begonnen en een kleine biografie. Ook krijg je inzicht in de populairste tracks, video’s en de albums. In de laatste vermelding gaat SoundHound de strijd aan met specifieke apps als Discovr Music: je ziet meteen welke artiesten in hetzelde straatje passen.

In onze update weigeren de pagina’s overigens een keer dienst, waardoor geen informatie meer wordt geladen. Het probleem verhielp zichzelf zonder de app opnieuw op te starten.

Downloaden: SoundHound (gratis met reclame, universeel, iOS 6.1+)
Downloaden: SoundHound Unlimited (€5,99, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:10
Categorie Apps
Onderwerp soundhound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.