Hi Reporter: doe zelf verslag van festivals met nieuwe iPhone-app

Met de nieuwe iPhone-app Hi Reporter maak je zelf een reportage van de festivals die je bezoekt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Hi Reporter iPhoneHet festivalseizoen staat weer voor de deur en daar speelt telecomprovider Hi handig op in met de nieuwe Hi Reporter app voor iPhone en Android. Veel mensen maken video’s van de festivals die ze bezoeken, maar met de nieuwe app wil Hi nog meer mensen aansporen om hun ervaringen te delen en biedt daarvoor een eigen platform aan. Je doet zelf verslag van de festivals die je bezoekt en je kan deelnemen aan een festival challenge om kans te maken op festivalkaarten en andere prijzen.


Als je de app de eerste keer opstart, zul je misschien een beetje raar opkijken. Je krijgt meteen de gebruikersvoorwaarden voor je neus. Zo hoort het eigenlijk ook, maar er zijn maar weinig apps die het doen. Pas als je hiermee akkoord gaat kun je de app gebruiken. Hierin staat onder meer dat je 13 jaar of ouder moet zijn om de app te gebruiken, behoudt Hi zich het recht om de dienst stop te zetten en dat de video’s die je uploadt door Hi gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld advertenties en commercials.

Daarna kun je aan de slag en kom je terecht op de video wall waar je al video’s ziet van afgelopen evenementen zoals Bevrijdingspop in Haarlem en Eurosonic Noorderslag. De app maakt het maken en delen van video’s heel eenvoudig. Je tikt op de cameraknop rechts bovenin en vervolgens geef je aan wat je gaat filmen. Je kunt kiezen uit een festival report, challenge of gewoon een freestyle filmpje.

Hi Reporter iPhoneHi Reporter

Kies je bijvoorbeeld voor een festival report van Pinkpop, dan ga je niet lukraak een filmpje maken. Je vinkt eerst aan welke onderwerpen je gaat filmen, bijvoorbeeld je eerste indruk en artiesten en acts. Daarna tik je op ‘Record’ en neem je de scènes afzonderlijk op. Tijdens het filmen kun je, net als een echte videograaf, de focus en belichting aanpassen. Voordat je je video de wijde wereld in stuurt, kun je ‘m natuurlijk nog wel even previewen. Niet tevreden? Dan doe je het gewoon nogmaals of je haalt bepaalde shots er tussenuit met de ingebouwd edit-functionaliteit. Ook video’s die je eerder hebt gemaakt kun je in de app uploaden.

Downloaden: Hi Reporter (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juli 2014 om 15:51
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.