Tidal-Mac-app-beta

Muziekdienst Tidal zet alles op alles om te blijven concurreren

Tidal voert de druk op en breidt de muziekdienst uit met een desktop-app, nieuwe interface en kortingen.

Tidal-Mac-app-beta
Een paar dagen voor WWDC (en mogelijk Apple’s muziekdienst) losbarst brengt kersverse aanbieder Tidal een grote update uit, met een Mac-app waarmee je muzieknummers in hoge kwaliteit kunt beluisteren.


Naast een app voor iPhone en iPad en een webversie is er vanaf nu ook een desktop-app beschikbaar voor Tidal-gebruikers, die zich nog wel in de bètafase bevindt. Net zoals bij Spotify komt de app grotendeels overeen met de webversie. Muziek, afspeellijsten en video’s worden gepresenteerd op een stijlvolle manier, met grote afbeeldingen en veel zwart. Ook is het nu gemakkelijker om de muziek via een speaker af te spelen die AirPlay ondersteunt.

Concertkaartjes kopen

Tegelijk met de app presenteert Tidal een samenwerking met Ticketmaster, waardoor het mogelijk is om direct vanuit de muziekdienst tourdata van artiesten te bekijken en kaarten te bestellen. Volgens Tidal zijn hier ook exclusieve voordelen aan verbonden.

Lees ook: Tidal: muziekdienst voor audiofielen nu ook in Nederland.

Studentenkorting

In de loop van de maand treedt er een speciaal studentenabonnement in werking, waarmee studenten voor de helft van de prijs lid kunnen worden. Je zult hiervoor echter wel een e-mailadres moeten hebben dat op .edu eindigt om te bewijzen dat je nog studeert.

Tidal-Mac-app

Daarnaast wordt ook de mobiele app van Tidal binnenkort voorzien van een nieuw jasje. Dit versimpelt de zoekfunctie en geeft de Offline Mode-knop een prominentere plaats. De optie om offline naar muziek te luisteren via de desktop-app moet in de nabije toekomst nog toegevoegd worden.

Een hoop veranderingen, maar of het genoeg is om populaire concurrenten van de troon te stoten zal nog moeten blijken. Zeker als Apple aanstaande maandag inderdaad met een eigen muziekdienst komt.

Lees ook: WWDC 2015: wat kunnen we verwachten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.