opgelicht_icon

Officiële Opgelicht-app waarschuwt bij nepmails en malafide verkopers

Een verkoper aan de deur die kookpannen voor een spotprijsje aanbiedt? Met de Opgelicht!?-app had je geweten dat hier een luchtje aan zit.

Opgelicht-logoTrouwe kijkers van het tv-programma Opgelicht!? weten dat nieuwe oplichtpraktijken als paddenstoelen uit de grond schieten. Soms is het programma echter te laat om je op de hoogte te stellen. Daarom hebben ze nu een app, om je op elk moment te kunnen waarschuwen voor nepmails en malafide verkopers.

De app houdt je met een overzichtelijk lijstje op de hoogte van alle manieren waarop mensen geld uit je zak willen kloppen. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen bankfraude of een malafide pannenverkoper die langs de deuren gaat (ja echt), al kun je zelf wel instellen voor welke categorieën je een pushbericht krijgt.

Opgelicht-screenshot Opgelicht-screenshot02

Stel zelf de pushberichten in

Ontvang bijvoorbeeld alleen een melding als er iets gebeurt dat van toepassing is op jouw bank of favoriete shops. Zo weet je als fanatieke webshopper meteen dat jouw favoriete webwinkel gehackt is. Hopelijk laat de app ook weten als er weer een geval van iPhone-oplichting opduikt.

Ook handig: als je meer wilt lezen over een bepaald geval kun je een link volgen naar de bron van het bericht. Daarnaast deel je de meldingen vanuit de app snel via social media en e-mail, zodat ook je vrienden geen pan aanschaffen die na een paar gerechten al doorbrandt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 13:31
Categorie Apps
Onderwerpen noodmeldingen, oplichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.