iPhone-voorspellingen voor MacWorld 2008

De voorspellingen voor MacWorld 2008 zijn inmiddels redelijk compleet. Analisten verwachten een iPhone met hogere capaciteit, een soort internet-tablet met muziek- en videofunctie en een ultramobiele MacBook.

Over een paar weken is het weer tijd voor MacWorld Expo. Net als voorgaande jaren wordt er druk gespeculeerd wat Steve Jobs uit de hoge hoed gaat toveren. Voor de iPhone zijn de voorspellingen niet echt spannend: Gene Munster, een analist die regelmatig opduikt als het om iPhone-voorspellingen gaat, denkt dat Apple een 16GB iPhone gaat introduceren voor dezelfde prijs als de huidige 8GB-versie. Ook komt er volgens Munster wellicht een versie die op snellere mobiele netwerken functioneert. Maar eigenlijk wisten we dat natuurlijk al.

Een andere voorspelling is een groter handheld-apparaat waarmee je muziek en video kunt afspelen en kunt internetten. Dat voorspelt Andy Neff, analist van Bear Stearns & Co in New York. Apple zou ook een nieuwe versie van de Apple TV kunnen aankondigen, een apparaat dat de afgelopen maanden niet echt populair was en dat Jobs (misschien terecht) “slechts een hobby” noemde. Munster en Reitzes denken beide dat er nog kans is op een filmverhuur-service in iTunes.

Apple gebruikt MacWorld Expo in januari altijd om nieuwe producten aan te kondigen. Vorig jaar was het de iPhone en Apple TV, dit jaar wordt onder andere een lichtere MacBook verwacht met een kleiner scherm dan het huidige instapmodel van 13 inch. Subnotebooks zijn op dit moment nog niet erg populair: van alle draagbare pc’s die de afgelopen twee jaar zijn verkocht, is maar 8 procent van het type subnotebook. In 2008 zouden dat percentage wel eens kunnen stijgen naar 20 procent, denkt marktonderzoeker IDC. Dat ultraportables nog niet zo geliefd zijn is geen reden voor pessimisme: “Muziekspelers werden ook nauwelijks verkocht, totdat Apple de iPod uitbracht”. De laatste keer dat Apple een subnotebook-achtig apparaat uitbracht was in 1997: de PowerBook 2400c met 10,4 inch scherm. EΓ©n nadeel: de prijzen van subnotebooks zijn meestal wel hoger dan van gewone notebooks: rond $1.500.

Afgelopen jaar verdubbelde het aandeel Apple in waarde en de groei lijkt er nog steeds niet uit: analisten raden aan om ook nu nog het aandeel te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2007, 13:35
Categorie Round-up
Onderwerpen macworld, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.