mPrinter: goedkoop alternatief voor Little Printer

De mPrinter is een goedkoop alternatief op de Little Printer, waarmee je op je iPhone kunt aangeven wat je precies wil afdrukken.

mPrinterEerder deze maand scheven we nog over de Little Printer, waarmee je dagelijks een op je iPhone samengestelde minikrant kunt uitprinten. De mPrinter belooft op Kickstarter ongeveer hetzelfde, maar is wellicht voor een grotere groep mensen interessant: je kunt de mPrinter namelijk al in huis halen door 100 dollar te doneren. De Wi-Fi ondersteunende iPhone-versie wordt verkocht voor 120 dollar.

mPrinterDaarmee is de mPrinter een stuk goedkoper dan de Little Printer, die op het moment voor 250 dollar wordt verkocht. De Wi-Fi-versie van de mPrinter werkt ongeveer hetzelfde als de Little Printer: hij maakt verbinding met een webserver, die aangeeft wat er precies afgedrukt moet worden. Dit geef je aan vanuit een bijbehorende iPhone-app. Je kunt zelfgeschreven tekst of een getekende krabbel printen, maar het is ook mogelijk om bepaalde diensten te configureren. Zo zou de mPrinter bijvoorbeeld dagelijks een nieuwe Sudoku-puzzel voor je kunnen afdrukken.

De mPrint zal gebruikmaken van een open API. Dit betekent dat iedereen dingen mag ontwerpen die door de printer kunnen worden afgedrukt. Je kunt zelf aangeven of je een printdienst met andere gebruikers kan delen, of dat je hem liever voor jezelf houdt.

Voor een donatie van 120 dollar (inclusief verzendkosten) op Kickstarter krijg je een Wi-Fi-versie van de mPrinter, die via het internet kan communiceren met de iPhone-app. Voor 100 dollar minder heb je een usb-versie, die je op een computer moet aansluiten. Deze werkt onder zowel Windows als OS X. Het project op Kickstarter heeft op het moment al viermaal zijn beoogde minimumbedrag binnengesleept.

via @Schellevis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 20:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.