Motorola’s uitvinding: futuristisch opvouwbaar touchscreen

Het Amerikaanse patentbureau heeft een patent van Motorola gepubliceerd, waarin een telefoon met oprolbaar touchscreen wordt beschreven. Een electrisch stroompje zorgt dat het scherm automatisch uitrolt en een vaste vorm aanneemt.

Motorola oprolbaar schermHet touchscreen van de iPhone was dan misschien innovatief en wat Philips doet met oprolbare schermen is ook best aardig, maar Motorola heeft nu een idee onthuld om oprolbare touchscreens te maken. Dit blijkt uit een patent van Motorola, waarbij na het uitrollen van het scherm een nummerpad zichtbaar wordt. Een interessante andere eigenschap is dat het scherm na het volledig uitrollen niet meer flexibel is: handig, want een scherm dat na het uitrollen gaat wapperen als je op een winderige plek staat, is niet goed leesbaar.

Of het oprolbare touchscreen ooit de markt gaat halen, is nog maar de vraag. Het gaat niet echt goed met Motorola en er zijn zelfs geruchten dat ze de telefoonmarkt voor gezien houden. De patentaanvraag met de titel User Interface System beschrijft het concept van een mobiele telefoon waarbij een reservoir met een speciale vloeistof wordt gebruikt. Deze vloeistof verandert in vaste stof wanneer er electrische stroom op wordt losgelaten en wordt weer vloeibaar zodra het spanningsverschil wegvalt. Zodra er een telefoongesprek binnenkomt druk je op een kop, waarna een electrische stroom ervoor zorgt dat het display uitrolt en stevig wordt. Daarna kun je de telefoon als elk ander mobiel apparaat gebruiken. Een telefoon ter grootte van een lucifersdoosje kan op die manier uitrollen tot een fullsize telefoon.

Het lijkt allemaal wat futuristisch, maar de patentaanvraag voor dit oprolbare display werd op 24 juli 2006 ingediend, op dezelfde dag dat Motorola ook een patentaanvraag voor de Motorola E8 ROKR inleverde en die is inmiddels op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2008, 12:06
Categorie iDevices
Onderwerpen motorola, patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.