Mogelijk nieuwe TIFF-exploit voor firmware 1.1.1 ontdekt

Een TIFF-exploit die eerder voor de PSP werd gebruikt, blijkt ook de iPhone en iPod Touch te doen crashen. Mogelijk is dit een eerste stap op weg naar een jailbreak en unlock voor firmware 1.1.1.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het iPod Touch Dev Team heeft ontdekt dat de TIFF-exploit ook bij iPhone 1.0.2 en 1.1.1 en bij de iPod Touch 1.1 en 1.1.1 zou kunnen werken. De TIFF-exploit houdt in dat een speciale malformed TIFF-bestand wordt gebruikt om een buffer overflow te veroorzaken, waardoor de iPhone zo in de war raakt dat er code uitgevoerd kan worden. De TIFF-exploit is vooral bekend van de Sony Playstation Portable, waar deze al enige tijd succesvol wordt gebruikt om de firmware geschikt te maken voor homebrew-software.

Het is nog te vroeg om te zeggen of je er daadwerkelijk een jailbreak en unlock bij de iPhone-firmware 1.1.1 mee kunt uitvoeren, maar er zijn interessante vorderingen. Zoals gezegd komt de TIFF-exploit uit de wereld van de PSP-hackers, die op hun website meer informatie erover geven. Het bekende bestand hello_world.tif is daar ook te vinden. Op de iPod Touch en iPhone blijkt ook een crash plaats te vinden, die mogelijk wordt veroorzaakt door een probleem dat al meer dan een jaar bestaat. Het waarnemen van de crash is nog maar één stap; het vinden van een manier om daarmee de iPhone en iPod Touch te unlocken betekent nog een flinke stap verder. We volgen intussen hackint0sh en het iPhone (en iPod Touch) Dev Team op de voet, om zo snel mogelijk een eventuele doorbraak te kunnen melden.

Met dank aan: tescione, maarten en anderen die dit nieuws hebben gemeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:05
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.