Mofone: iPhone-case combineert nieuw en oud

Mofone is een iPhone-hoesje, vastgemaakt aan een retro telefoonhoorn uit de jaren 80. Het idee is dat je de telefoon makkelijker kunt vasthouden tijdens het bellen.

mofoneIn de categorie ‘bizarre iPhone-hoesjes’ hebben we weer eentje gevonden: de Mofone. Dit is een moderne iPhone-case, vastgeplakt aan een ouderwetse telefoonhoorn. De Mofone was eigenlijk bedoeld als een soort kunst, waarbij je een oude telefoonhoorn uit de jaren tachtig kon hergebruiken. Maar ondertussen is het idee opgepikt door een grote Amerikaanse winkelketen (Urban Outfitters) die de Mofones in massaproductie voor de toch wel forse prijs van 45 dollar per stuk verkoopt. Er is keuze uit lichtgroen, blauw, rood en beige. Te duur of te veel gedoe om er eentje uit Amerika te halen? Dan maak je de Mofone gewoon zelf.


mofone-caseBij de originele Mofone worden echt oude telefoons gebruikt. Het idee is dat je je iPhone makkelijker kan vasthouden tijdens het bellen. Je hoeft niet te gaan prutsen met Bluetooth of een kabeltje en de telefoonhoorn is comfortabel tijdens lange gesprekken met vriendinnen of je moeder. Voor de iPhone-case wordt gebruik gemaakt van een tweedelige hybride case van Case-Mate. Deze bestaat voor de helft uit siliconenrubber en voor de helft uit hard plastic. Bij Mofone zelf kun je zelfs een LEGO iPhone-case met antenne bestellen.

Meer info: Mofone of Urban Outfitters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.