Mobiele kortingsdienst PocketDeals overgenomen door TMG-onderdeel GroupDeal

Telegraaf-onderdeel GroupDeal heeft iOS-aanbieder PocketDeals overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. PocketDeals heeft sinds zomer 2011 een mobiele kortingsbonnendienst via een iPhone-app, terwijl GroupDeal gespecialiseerd is in kopen in grote groepen.

pocket deals iphoneGroupDeal, gedeeltelijk eigendom van de Telegraaf Media Groep, heeft iPhone-ontwikkelaar PocketDeals overgenomen. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. PocketDeals is een start-up die zich richt op mobiele kortingsbonnen en werd opgericht door de 23-jarige communicatiestudente Karen Raats. Het idee ontstond nadat ze een afstudeerscriptie over mobiele kortingsbonnen had geschreven. Karen zal bij GroupDeal verantwoordelijk worden voor mobiele commerciële activiteiten. Afgelopen zomer schreven we over de iPhone-app van PocketDeals, die momenteel vooral in Groningen te gebruiken is.

pocketdeals-kortingsbonGroupDeal is bijna twee jaar actief en heeft een wat andere insteek: het kopen met meerdere mensen, zodat je extra veel korting krijgt. Met de aankoop van PocketDeals wil GroupDeal de marktpositie in Nederland verder uitbreiden. PocketDeals biedt nu de deelnemende winkels, horecazaken en retailers de mogelijkheid om zelf hun kortingsacties te beheren. Er zijn inmiddels meer concurrenten in Nederland, zoals Groupon (ook als iPhone-app), AlleDealsVan, Stedenkorting en Scoupy.

Bij PocketDeals krijg je een kortingsactie te zien, afgestemd op je locatie. Het plan is om de app op korte termijn landelijk uit te rollen. De PocketDeals-applicatie is ondanks de regionale beperkingen (vooral Groningen) toch al meer dan 28.000 keer gedownload, aldus het persbericht over de overname. Volgens oprichtster Karen Raats van PocketDeals was er interesse van meerdere partijen voor een overname, maar heeft ze voor GroupDeal gekozen vanwege het grote bereik en het adverteerdersnetwerk van medeaandeelhouder Telegraaf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2011, 17:59
Categorie Apple
Onderwerpen deals, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.