Mockup gebaseerd op iOS 7-bèta toont nieuwe app-iconen

Mockups van het beginscherm van iOS 7 op basis van een bètaversie laten zien hoe de nieuwe iOS-versie er wellicht uitziet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App-iconen iOS 7

Later vandaag zal Apple zeer waarschijnlijk iOS 7 presenteren op ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013. Deze nieuwe iOS-versie zal een compleet vernieuwd ontwerp krijgen, met onder andere plattere iconen dan we tot nu toe in iOS van Apple hebben gezien. 9to5Mac’s Seth Weintraub zegt al een bètaversie onder handen te hebben gehad, waardoor hij kan vertellen hoe de nieuwe iconen op het beginscherm er gaan uitzien. Hoewel hij geen screenshot kon maken, wist een ontwerper op basis van zijn beschrijving de iconen na te maken.

Homescreen iOS 7 conceptDe afbeeldingen geven een duidelijk beeld van hoe de iconen in iOS 7 er waarschijnlijk uitzien. Apple heeft gekozen voor een iets smaller ontwerp, waarbij de bekende logo’s op witte vlakken of simpel gekleurde iconen zijn weergegeven. De grootste veranderingen zie je in de Foto’s- en Game Center-apps. Hierbij is gekozen voor een nieuw, versimpeld ontwerp waarin de oude iconen haast niet meer te herkennen zijn.

Niet alleen de app-iconen zijn onder handen genomen: volgens Weintraub is de iconendock onderin het scherm ook erg versimpeld. Apple zou de driedimensionale app-plank hebben vervangen met een simpele, transparante streep. De afbeelding hiernaast laat zien hoe dat ongeveer oogt. De balkjes linksboven in het scherm zijn vervangen voor een serie stipjes, die op soortgelijke wijze aangeven hoeveel bereik je precies hebt. Dat het gaat om een mockup mag duidelijk zijn: in de afbeelding wordt immers de achtergrond van iOS 6 gebruikt. Apple heeft bij iedere iOS-versie een nieuwe achtergrond geïntroduceerd, iets wat ze vermoedelijk bij iOS 7 ook doen.

Weintraub zegt dat hij geen screenshot kon maken, omdat hij dan zou riskeren zijn bron prijs te geven. In iedere screenshot van vroege iOS-testversies zou een watermerk verborgen zitten, die de afbeelding kan terugleiden naar de bron.

Apple zei in persbericht dat de nieuwste versie van iOS besproken wordt. We kunnen er dus haast niet meer omheen dat iOS 7 tijdens de ontwikkelaarsconferentie aan bod komt. Wanneer we de nieuwe iOS-versie mogen installeren is een tweede vraag. Apple bracht in het verleden vlak na WWDC-presentaties een bètaversie uit voor ontwikkelaars, om een paar maanden later de uiteindelijke, stabiele versie aan te kunnen bieden voor gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 13:28
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.