MobileMe krijgt mogelijk gratis diensten voor iOS-gebruikers

In de meest recente testversies van iOS 4.2.x zijn aanwijzingen gevonden dat Apple mogelijk gratis MobileMe-diensten aan iOS-gebruikers gaat aanbieden.

MobileMeMac Rumors heeft opnieuw aanwijzingen gevonden in de meest recente testversies van iOS 4.2.x dat Apple mogelijk diensten van MobileMe gratis wil aanbieden aan gebruikers. Nu moet er nog voor alle diensten, zoals e-mail en het synchroniseren van agenda’s en contacten, betaald worden. Uit de gevonden aanwijzingen blijkt dat dit in de toekomst zou kunnen veranderen en Apple mogelijk een gratis variant van MobileMe gaat aanbieden.

Eerder deze maand werd in de Gold Master van iOS 4.2, de aankomende update die tot nu toe nogal wat vertraging heeft opgelopen, de mogelijkheid ontdekt om gebruikers met hun Apple ID te laten inloggen bij MobileMe. Het bleek zelfs mogelijk om gratis een Apple ID aan te maken vanuit de instellingen voor MobileMe in het mobiele besturingssysteem.

Aanwijzingen voor gratis MobileMe-diensten

Binnen recente builds van iOS 4.2 en de iOS 4.2.1 Golden Master-seed is een zogenaamd private framework ontdekt, waarin foutmeldingen zijn opgenomen die verwijzen naar een gratis MobileMe-account. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over een ‘maximum aantal gratis accounts’ voor een specifiek apparaat en ook dat bepaalde apparaten ‘niet in aanmerking komen voor de gratis MobileMe-dienst’. De meldingen zijn bovendien vertaald in een groot aantal andere talen dan het Engels.

Een foutmelding in een ander deel van het iOS-besturingssysteem wijst erop dat met de gratis MobileMe-variant waarschijnlijk geen gebruik van de e-maildienst gemaakt zal kunnen worden. “This Apple ID cannot be used for MobileMe Mail, but you can use it for other MobileMe services”, zoals de foutmelding luidt, duidt er op dat andere diensten van MobileMe wél in combinatie met het gratis account gebruikt kunnen worden.

Met dank aan alle tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2010, 11:47
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen gratis, ios 3, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.