Mobile Dev Camp: dit weekend in Amsterdam

Dit weekend vindt in Amsterdam het Mobile Dev Camp plaats: voor de tweede keer komen ontwikkelaars bij elkaar om te leren over het ontwikkelen van mobiele applicaties - deze keer niet alleen voor de iPhone.

iphone-simulatorMorgen is het zover: dan vindt in Amsterdam voor de tweede keer iPhone Dev Camp Mobile Dev Camp plaats. Het programma voor de eerste dag staat nu grotendeels vast. Voor de iPhone-geïnteresseerden is er zaterdagochtend een sessie van Martijn Pannevis over Location Based Services, gevolgd door een sessie van Joris Kluivers over het ontwikkelen van iPhone-applicaties. Gelijktijdig vinden in een andere ruimte twee sessies over het ontwikkelen van Android-applicaties plaats, gepresenteerd door Diego Torres Milano en Christine Karman.

Meteen na de lunch kun je naar een presentatie van Henriette Cramer over human-computer interaction of je door Robert Harmsen laten bijpraten over de toekomst van Symbian. Voor wie het programmeren nog wil leren is er een sessie van Cathy Shrive over de essenties van Objective-C, waarna je bij Vincent Verweij kunt aanschuiven om te leren over het ontwikkelen van 3D-games voor de iPhone met Javascript.

Zondag 30 november staat helemaal in het teken van de hackatron, de programmeerwedstrijd waarbij je in één dag een zo indrukwekkend mogelijke applicatie moet maken.

Het programma van zaterdag nog even op een rijtje:

Space 1
10.00 Introduction
11.00 Fundamentals of Location Based Services
12.00 iPhone 101
13.00 Lunch
14.00 The Future of Symbian
15.00 Mobile Web Development
16.00 3D Games for iPhone with Javascript

Space 2
10.00 Introduction
11.00 Introduction to Android Application Development
12.00 Getting the Most Out of the Android Platform
13.00 Lunch
14.00 Issues in HCI and Mobile Systems
15.00 Objective-C Essentials

Meer info: Mobile Dev Camp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2008, 10:48
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen developers, ios dev camp, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.