‘Mobiele websites maken is een drama voor webdesigners’

Het maken van mobiele websites is een drama voor ontwikkelaars. Er zijn zoveel schermformaten en browsers, dat het onmogelijk is om overal rekening mee te houden. Ontwerper Jeffrey Zeldman vergelijkt de situatie met de browseroorlogen uit de jaren 90, toen er ook nog geen standaardisatie was.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobile-websitesMidden tot eind jaren 90 was het een drama om websites te ontwikkelen. We zaten middenin de browseroorlogen, CSS bestond nog niet en aan standaardisatie werd al helemaal niet gedacht. Ontwikkelaar Jeffrey Zeldman denkt dat we momenteel in dezelfde situatie zitten met mobiele websites. Je hebt als ontwikkelaar te maken met steeds meer mobiele apparaten en de wereld van mobiele browsers fragmenteert steeds meer. Hoe we dat gaan oplossen als webontwikkelaars is nog steeds niet duidelijk.

Zelfs de richting waarin we zullen gaan, staat nog onder discussie. Met als gevolg: matige gebruikerservaringen, waar de webdesigners niets aan kunnen doen. Ze moesten kiezen tussen de minst slechte oplossing en moesten daarom compromissen sluiten. Honderden schermformaten en browservarianten maken het er niet makkelijker op. Wie webdesigner is, vind in het artikel van Zeldman nuttige info en misschien wat begrip voor het feit dat je het nooit voor iedereen perfect kunt doen.

Meer info: Jeffrey Zeldman

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 16:03
Categorie iOS
Onderwerp Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.