iFaith 1.4 maakt downgraden naar iOS 5.0 mogelijk (jailbreak)

iFaith 1.4 maakt het mogelijk om te downgraden van iOS 5.0.1 naar iOS 5.0. Je zult dan wel eerst het APticket van iOS 5.0 moeten opslaan. Op een later moment downgraden zonder het APticket van iOS 5.0 kan niet.

ifaith1-4Wil je als jailbreaker upgraden naar iOS 5.0.1 maar nog wel de mogelijkheid houden om weer te downgraden naar iOS 5.0, dan is die mogelijkheid er nu. Dankzij iFaith 1.4 is het voor het eerst mogelijk om te downgraden van iOS 5.0.1 naar iOS 5.0, mits je vooraf wel je APticket hebt opgeslagen. Apple had met de introductie van iOS 5 weer een voorsprong op de jailbreak-community gekregen door het downgraden naar oudere firmware onmogelijk te maken. Voorheen sloegen jailbreakers de unieke handtekening van hun iOS-apparaat op in de vorm van SHSH-gegevens.


Zoals we eerder op iPhoneclub schreven had je die SHSH-gegevens nodig om jouw specifieke toestel met een oudere firmwareversie te kunnen herstellen. In iOS 5 kan de methode niet meer gebruik worden, maar met de Windows-tool iFaith is hacker iH8sn0w erin geslaagd om de blokkade van Apple te omzeilen.

Belangrijk: eerst iFaith gebruiken, dan pas up- en downgraden

Heb je al iOS 5.0.1 geïnstalleerd, dan is het helaas niet meer mogelijk om gebruik te maken van iFaith. Je zult eerst je APticket moeten achterhalen met iFaith en vervolgens heb je de mogelijkheid om te upgraden naar iOS 5.0.1 en op een later tijdstip weer te downgraden naar iOS 5.0. De APtickets bevatten informatie, die voor elke iOS-installatie uniek is. Heb je iOS 5.0 geïnstalleerd, dan heb je een APticket voor iOS 5.0 nodig. Heb je al iOS 5.0.1 geïnstalleerd, dan kun je alleen nog maar een APticket voor iOS 5.0.1 achterhalen. Heb je geen APticket voor iOS 5.0 opgeslagen, dan kun je niet meer terug naar iOS 5.0.

ifaithv1.4

iFaith kan behalve de APtickets ook de SHSH-blobs vastleggen. Momenteel is alleen een Windows-versie van iFaith beschikbaar, gemaakt door iH8sn0w, bekend van de tool Sn0wbreeze. Dit heeft ermee te maken dat iH8sn0w zelf Windows-gebruiker is. Het is onduidelijk of er nog een Mac-versie komt. Eventueel kun je gebruik maken van een Windows-installatie op je Mac, als je de tool toch wilt gebruiken (bijvoorbeeld via VMware).

Meer info:

Hieronder zie je een filmpje van iH8sn0w:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.