Mobi-Lens bevestigt lens op je iPhone met een wasknijper

De Mobi-Lens is een specialy mobiele fotografielens, die je op de iPhone bevestigt met behulp van een wasknijper. Het idee probeert geld in te zamelen via Kickstarter.

Mobi-LensKickstarter laat vaak zien hoe je met een beetje creativiteit een handig nieuw product kunt bedenken. Zo zagen we begin augustus nog hoe een paar simpele bevestigingspunten het mogelijk maken om je bankpasjes aan je iPhone te hangen. Evette en Aris Allahverdian uit Los Angeles hadden ook een idee, waarbij ze een wasknijper combineren met een kleine lens om een iPhone-lens te maken. De Mobi-Lens past hierdoor op bijna iedere smartphone of tablet.

Door de knijper open te knijpen kun je hem over de camera van je iPhone heen bevestigen. Hierdoor komt de lens precies boven de camera van je iPhone te zitten en kun je vervolgens macro-, wide angle- of fisheye-foto’s maken.

Eind 2011 kwam het Amerikaanse Photojojo nog met de Macro Cell Lens Band. Dit is een elastiek dat je om je iPhone kan wikkelen, zodat er een macrolens voor je camera hangt. Ook dit elastiek zou om nagenoeg iedere smartphone passen. De Mobi-lens heeft echter een bijkomend voordeel: deze wasknijper past immers naast smartphones ook op tablets, of op een laptop met een webcam.

Door op Kickstarter geld te doneren ben je verzekerd van een Mobi-Lens zodra het project succesvol is. Voor 30 dollar krijg je in december 2012 een zwarte wide angle-macrolens toegestuurd. Wil je een fisheye-lens, dan betaal je 45 dollar. Hogere donaties verzekeren je van exclusievere versies en combopakketten. Zoals gebruikelijk wordt het geld pas van je creditcard geschreven zodra het project zijn beoogde minimumbedrag van 34.000 dollar heeft ingezameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2012, 13:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.