Mini-onderzoek: iPhone, iPod en Airport leveren meeste vragen en problemen op

iPhone, iPod en Airport zijn de onderwerpen die de meeste vragen oproepen, zo concludeert Macworld uit een momentopname op de supportpagina's van Apple.

apple supportMacworld heeft bekeken waar mensen op de Apple Support-pagina’s zoal over praten en kwam tot de conclusie dat drie producten de discussies domineren: iPhone, iPod en Airport. Over die specifieke producten worden veel meer vragen gesteld dan andere producten van Apple die ook massaal worden gebruikt, zoals de Mac en het besturingssysteem Mac OS X. Die zijn al langer op de markt en zouden dus minder vragen moeten oproepen, maar dat de ook al langer bestaande iPod en Airport zoveel vragen oproepen, is wel frappant.

Bij de tien meest populaire discussies op woensdagochtend had maar één onderwerp betrekking op Mac-software, terwijl er 3 iPhone-, 3 iPod- en 2 Airport-discussies liepen, plus nog eentje over iTunes. De langstlopende iPhone-discussie is er eentje over bellen in het buitenland (roaming), die zo lang werd dat hij moest worden gesloten. Bij de iPod-discussies is een onderwerp populair over het gebruiken van de iPod nano als harddisk. Op de supportpagina van Apple staan de iPhone en iPod ook prominent op de voorpagina, samen met de Mac.

Het ‘onderzoek’ van Macworld is overigens maar op een één waarneming gebaseerd, waaruit maar weer eens blijkt dat je uit minimale informatie blijkbaar ook nieuws kunt maken. Wat Macworld beter had kunnen doen, is kijken hoeveel berichten er de afgelopen maand of afgelopen twee weken aan een bepaald onderwerp zijn besteed. Zo roepen telefoon- en mailfuncties bij de iPhone veel meer vragen op dan muziek luisteren of zakelijk gebruik van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2008, 16:54
Categorie Achtergrond
Onderwerpen airport, ipod, support, vragen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.