iPhone-bezitters zijn fanatieke Wi-Fi-gebruikers

iPhone-bezitters maken veel meer gebruik van Wi-Fi dan bezitters van andere mobiele telefoons. Maar liefst 42% van alle requests in het AdMob-netwerk gebeurt via Wi-Fi, terwijl dat bij andere telefoons met Wi-Fi maar 10 tot 20% is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

admobVolgens een rapportage van AdMob maken iPhone-bezitters bij 42% van alle opvragingen gebruik van Wi-Fi in plaats van het mobiele netwerk. De iPhone heeft daarmee een bijzondere positie, omdat de meeste andere telefoons die Wi-Fi ondersteunen niet verder komen dan 10 tot 20 procent.

Bij de T-Mobile G1 Android-telefoon, toch ook een telefoon dat door early adopters wordt gebruikt, ligt het gebruik maar op 10%. Bij de Blackberry ligt dat nog veel lager: veel Blackberry-toestellen hebben niet eens Wi-Fi aan boord, maar toestellen dat wel hebben (bijvoorbeeld de Blackberry Pearl en de Curve) komen niet verder dan 1% Wi-Fi-gebruik.

Steve Jobs heeft in oktober eens gezegd dat de iPhone Apple’s netbook is. Mensen gebruiken de iPhone en de iPod touch om thuis op de bank nog even wat mail te checken of te kijken wat voor weer het wordt, zonder hun laptop op te starten. Jobs maakte toen ook opmerkingen die doen vermoeden dat er voorlopig geen netbook van Apple komt, ondanks de steeds sterker wordende geruchten: “We choose to be in certain segments of the market and we choose not to be in certain segments of the market”.

Het rapport van AdMob bevat nog wel meer interessante gegevens: wist je bijvoorbeeld dat in India 95% van de smartphonegebruikers een Nokia heeft? In veel andere landen (behalve in de VS) is het trouwens niet veel anders.

admob wifi iphone dec08

Meer info: AdMob

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:12
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.