Minecraft voor iOS krijgt veel grotere spelwerelden

De iOS-versie van Minecraft krijgt in een toekomstige update veel grotere spelwerelden. Dit heeft ontwikkelaar Mojang bekendgemaakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Minecraft Pocket EditionDe iOS-versie van Minecraft is nog steeds mateloos populair, maar de spelwereld voelt wel een stuk beperkter dan in het origineel. Waar Minecraft op Windows en OS X een oneindige spelwereld genereert naarmate je verder door de game loopt, krijg je in Minecraft: Pocket Edition een met onzichtbare muren afgezette omgeving. Minecraft-ontwikkelaar Mojang belooft echter dat de spelwerelden in de mobiele game binnenkort aanzienlijk groter worden.


Meer informatie: Minecraft voor iPhone en iPad: dit moet je weten

Ontwikkelaar Daniel Kaplan heeft het over grotere spelwerelden, niet een oneindig groeiende wereld zoals de originele game. De vergroting is voornamelijk te danken aan wat efficiënter geschreven gamecode. In een interview met The Guardian eind 2013 vertelde Kaplan wel dat de oneindige werelden uiteindelijk in Minecraft voor iOS en Android worden toegevoegd.:

Het is ons doel om de game zoveel mogelijk als de pc-versie te maken. Onze volgende grote mijlpaal is het toevoegen van de eindeloze werelden uit de pc-versie, waarin de game continu nieuwe gebieden blijft genereren.

Minecraft Pocket Edition wolf

Het is nog onduidelijk wanneer de Minecraft-update zal verschijnen. Naast een grotere wereld zal de nieuwe versie ook verbeteringen voor de AI en je inventaris introduceren. Er worden ook praktischere dingen toegevoegd, zoals nieuwe dieren.

Minecraft: Pocket Edition verscheen in 2011 in de App Store en is sindsdien amper weg te denken uit de hitlijsten. De game staat op het moment van schrijven nog steeds in de top 10 van populaire, betaalde iOS-apps.

Downloaden: Minecraft: Pocket Edition (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 13:09
Onderwerp
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.