iTunes Festival in maart 2014 tijdens SXSW

iTunes Festival wordt dit jaar gehouden van 11 tot en met 15 maart in het Amerikaanse Austin tijdens het SXSW-festival.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iTunes Festival SXSWApple heeft bekendgemaakt dat iTunes Festival dit jaar plaatsvindt van 11 tot 15 maart tijdens het jaarlijkse South by Southwest-festival (SXSW) in het Amerikaanse Austin. Vanwege tijdzones betekent dit in Nederland van 12 tot 16 maart 2014. Het is de eerste keer dat het populaire evenement in de Verenigde Staten wordt gehouden. Tijdens het live muziekfestijn treden vijf avonden achter elkaar verschillende artiesten op, waaronder Coldplay, Imagine Dragon en Pitbull. Apple biedt van alle optredens livestreams aan, die je op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc kunt bekijken. Ook worden de videobeelden aangeboden via de iTunes Festival-app en in HD-formaat via de Apple TV.

Voorgaande jaren vond het festival telkens plaats in Londen. Tussen het begin van de optredens en het Nederlandse tijdstip zat dan ook slechts een uurtje verschil. Dit jaar kiest Apple voor Austin, Texas, waar het 7 uur vroeger is dan hier. Bij het aankomende iTunes Festival zit er dan ook niets anders op dan wakker te blijven of je wekker te zetten. Vrijwel alle live-optredens vinden namelijk diep in de nacht plaats. Zo kun je op 12 maart om 2.30 uur klaar gaan zitten voor London Grammer, gevolgd door Imagine Dragons om 3.30 uur en Coldplay om 5.00 uur. Alle optredens worden opgenomen en kun je gelukkig ook na afloop terugkijken.

Vorig jaar september was alweer de zevende editie van iTunes Festival. Gedurende de hele maand september traden verschillende bekende artiesten op, waaronder Justin Timberlake, Lady Gaga en Robin Thicke. Apple maakte bekend dat sinds eerste editie van het populaire muziekfestival meer dan 400 artiesten optraden voor ruim 400 duizend bezoekers en tientallen miljoenen kijkers online.

Meer informatie: iTunes Festival (opent in iTunes-app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2014, 19:45
Categorie Apple
Onderwerp itunes festival

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.