Griffin StudioConnect: instrumenten aansluiten op iPad 4 en iPad mini

Een nieuwe versie van Griffin's StudioConnect laat je muziekinstrumenten aansluiten op de iPad 4 en iPad mini.

StudioConnectGriffin verkocht al langere tijd de StudioConnect: een iPad-dock met ingebouwde MIDI- en audio-aansluitingen, die je een scala aan instrumenten laat gebruiken in combinatie met apps als GarageBand. De accessoiremaker heeft op technologiebeurs CES een nieuwe variant met Lightning-aansluiting aangekondigd, waarmee je op de iPad mini en iPad vierde generatie je instrumenten kunt gebruiken. Naast de kleinere Lightning-aansluiting lijkt er weinig aan het accessoire te zijn veranderd.

Volgens Griffin zal de nieuwe StudioConnect vanaf dit voorjaar worden verkocht voor $149,99. Het lijkt aannemelijk dat de nieuwe MIDI-interface ook in Nederland zal worden aangeboden: de oude variant is op het moment van schrijven namelijk gewoon verkrijgbaar in de Nederlandse online Apple Store. Deze wordt verkocht voor €149,95. Waarschijnlijk zal de Lightning-versie hetzelfde gaan kosten.

Griffin houdt het niet bij enkel een vernieuwde MIDI-interface: het bedrijf kondigde tijdens CES ook de DJ Connect aan, waarmee je een koptelefoon op zowel de iPad als een versterker kunt aansluiten en volume kunt mixen. De MicConnect laat je een professionele microfoon aansluiten op de geluidspoort van de iPad. Deze twee accessoires worden vanaf mei en juni verkocht voor respectievelijk 100 dollar en 40 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 11:58
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen griffin, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.