acompli_email_app

Microsoft bevestigt overname Acompli e-mailapp

Microsoft heeft officieel de e-mailapplicatie Acompli overgenomen. Eerder lekte de overname al uit door een per ongeluk gepubliceerd blogbericht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

acompli-icoon-grootMicrosoft heeft de overname van e-mailapp Acompli bevestigd. Vorige week schreven we al dat de overname eraan zat te komen, omdat een topman van Microsoft per ongeluk een blogbericht online had gezet. Acompli is een bejubelde app voor e-mail, agenda, bestandsbeheer en contactinformatie en is verkrijgbaar voor iPhone, iPad en Android.

Acompli was een handige overnamekandidaat voor Microsoft, want de app werkt al samen met diverse Microsoft-diensten waaronder Exchange, Office 365, Outlook.com, Hotmail, MSN, Live en SkyDrive/OneDrive. De app heeft daarmee een streepje voor op de eveneens populaire agendavervanger Mailbox, want die werkt alleen met Gmail en iCloud.

acompli_email_app

Acompli werd opgericht door ex-medewerkers van Zendesk en VMware. De overnamesom zou 200 miljoen dollar bedragen, al is dat nog niet bevestigd door een van beide partijen. Acompli zou een concurrent kunnen worden voor het recent aangekondigde Google Inbox, dat ook op basis van taken werkt. Je kunt, net als bij andere recent aangekondigde e-mailapps, de binnenkomende berichten uitstellen en op een later moment weer tevoorschijn laten komen. Voorspellende zoekopdrachten zorgen ervoor dat je snel informatie weer terugvindt en de focusfunctie zorgt dat je ook bij een drukke inbox nog overzicht houdt.

Update 29 januari 2015: Microsoft heeft Accompli opnieuw uitgegeven als Microsoft Outlook for iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 21:34
Categorie Achtergrond
Onderwerp acompli

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.