LearnSprout op de Mac

Apple neemt LearnSprout over, ontwikkelaar van schoolsoftware

Apple heeft LearnSprout overgenomen, een start-up gespecialiseerd in schoolsoftware. Apple heeft de overname al bevestigd; we weten dat Apple meer plannen heeft met het onderwijs.

Apple heeft een startup overgenomen met de naam LearnSprout. Het bedrijf ontwikkelt software voor scholen en docenten, waarmee je de prestaties en voortgang van leerlingen kunt bijhouden. Mogelijk gaat Apple de technologie gebruiken in de functies die ze al bieden voor scholen. Onlangs bleek dat Apple in iOS 9.3 het aantal functies voor scholen flink gaat uitbreiden, met bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere Apple ID’s op één iPad te gebruiken.


LearnSprout op de Mac

LearnSprout: schoolsoftware

Apple heeft de overname bevestigd met de standaard mededeling:
Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.

Op de website van LearnSprout is meer informatie te vinden over de producten van het bedrijf. Het gaat om software dat al in meer dan 2.500 scholen in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Docenten kunnen met de software alle cijfers van leerlingen bekijken en analyseren welke leerlingen extra hulp nodig hebben. Met de software van LearnSprout kun je allerlei data analyseren en trends ontdekken. Zo kun je zien of iemand regelmatig afwezig is, of dat scholieren vooral bij een bepaald vak vaak spijbelen.

Apple wil zorgen dat de verkoop van de iPad op peil blijft. Dat doen ze door zich extra op twee markten te richten: zakelijke creatieven met de iPad Pro en scholen met alle andere iPad-modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.