MetaMirror: iPad als verlengstuk van je televisie

Design by Notion heeft een concept bedacht met de naam MetaMirror, waarbij je iPad een verlengstuk wordt van je televisie.

metamirrorJe zit lekker op de bank te kijken naar een kookprogramma van Jamie Oliver en krijgt opeens zin om het gerecht zelf te maken. Geen minuut te verliezen! Je rent naar de keuken om te kijken of je alle ingrediënten in huis hebt… alleen hoe neem je je tv mee? MetaMirror heeft daar een oplossing voor. Het gaat om een concept, bedacht door de Ierse studio Design by Notion. Het idee is dat je televisie en tablet op elkaar aansluiten. Wat er op tv te zien is, kun je ook op de iPad bekijken.

Handig als je tijdens een spannende film naar de wc moet of in de slaapkamer verder wilt kijken. Het handige is dat er bij MetaMirror ook allerlei informatie over de tv-beelden geprojecteerd kan worden. Multitasken door op de wc televisie te kijken en tegelijk het nieuws te lezen? Het kan.

muziek ipad

Ook zou je tijdens het bekijken van een kookprogramma meteen de ingrediënten kunnen aanschaffen of tijdens het bekijken van een film informatie van IMDb op kunnen vragen. Met linkjes naar TicketMaster, AllMusic en iTunes kan de aanbieder er ook nog iets mee verdienen. Het idee van MetaMirror is overigens wel afhankelijk van de kabel- en mediabedrijven.

metamirror sport

Via: Core77

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2010, 0:00
Categorie Apps
Onderwerpen design, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.