Combineer de iPad met een Mac mini

Je kunt met de iPad en een Mac mini een compacte desktop maken, waarbij je volledig Mac OS X op de iPad gebruikt, dankzij VNC.

ipad mac mini dockJe wilt een compacte desktop hebben, maar het mag niet teveel kosten en niet teveel ruimte innemen? Dan zou je kunnen overwegen om een Mac mini te kopen, die je in combinatie met de iPad gaat gebruiken. Met een muis en toetsenbord heb je een miniatuurcomputer die de volledige functionaliteit van Mac OS X biedt, maar met een touchscreen-interface.


De man in onderstaand filmpje gebruikt VNC om vanaf de iPad verbinding te maken met de Mac mini. Het is niet snel, maar het werkt wel en levert weinig problemen op. Heb je ook nog een iPhone of iPod touch, dan kun je die gelijktijdig met de Mac mini verbinden.

Voor de iPad moet je nog wel een opzetstukje of houdertje zien te regelen. Ook dat kan, zoals op de afbeelding hierboven (bedacht door ipadunwired.com). Het prijskaartje van de opstelling kan nog wel aardig oplopen, want de goedkoopste Mac mini met 2,4 GHz processor kost tegenwoordig €799.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.