Met Blurb gemaakte boeken binnenkort in iBooks te downloaden

Zelf een boek maken en die uitbrengen in iBooks op de iPad. Het is binnenkort mogelijk met de software van Blurb, dat haar diensten vanaf deze week ook in het Nederlands aanbiedt.

Blurb e-books voor iPadHet wordt binnenkort mogelijk om je eigen e-book te maken en die zelf uit te brengen als e-book op de iPad. Het is al mogelijk om zelfgemaakte boeken met de websites Blurb Booksmart en Blurb Bookify als e-book aan te bieden in een voor de iPad geschikt formaat, maar in de toekomst moeten de boeken ook direct vanuit iBooks op de iPad te downloaden zijn. Standaard kost een eigen creatie dan 1,59 euro, maar de auteur mag de prijs naar hartelust aanpassen.

Boeken en digitale e-books kunnen al een tijdje gemaakt worden met Booksmart en Bookify en dat is nog maar het begin. De dienst, inmiddels ook beschikbaar in het Nederlands, staat het binnenkort ook toe om PDF-bestanden om te zetten naar een boekvorm en ook het resultaat daarvan moet op termijn in iBooks belanden. Het is nog niet bekend wanneer de boeken precies in Apple’s online boekenwinkel verschijnen.

Ook Blurbs-boeken die in het verleden als boek zijn gemaakt en waarbij voor een openbare verkoop is gekozen, moeten met terugwerkende kracht te koop worden aangeboden in iBooks. De auteur hoeft er maar een vinkje voor te zetten om het digitaal te publiceren. Zo lang de boeken niet direct in iBooks worden aangeboden, kun je ze downloaden op de site van Blurb vanaf de iPad en dan de optie ‘importeren in iBooks’ kiezen.

De nieuwe dienst van Blurb staat vooralsnog los van de iPad-applicatie Blurbs Mobile, waarmee je op de iPad eenvoudig een visueel boek kan maken met foto-onderschriften, audiobestanden en korte video-opnames. Als je daar eenvoudig een boek hebt gemaakt, kun je die delen op Facebook of via e-mail, maar niet betaald uitgeven in iBooks. Het is nog niet bekend of daar verandering in komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2011, 21:20
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, ebook, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.