WWDC 2013: volg maandag vanaf 19:00 uur alle aankondigingen op iPhoneclub

WWDC 2013 gaat op maandag 10 juni van start met de traditionele keynote. iCulture staat maandag klaar om de laatste ontwikkelingen te melden en gaat vanaf 19:00 uur live verslag doen van alle aankondigingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wwdc-2013-logoVoor Apple is de eerste helft van 2013 ongebruikelijk stil geweest. Geen nieuwe iPhones en iPads, geen grote evenementen en maar een paar kleine productaankondigingen. Alle ogen zijn daarom gericht op maandagavond 19:00 uur: dan begint Apple’s WWDC-ontwikkelaarsconferentie. Op iPhoneclub zullen we live verslag doen van alle aankondigingen. Vanaf 19:00 uur zullen we alle aankondigingen rechtstreeks vanuit San Francisco naar je toe te brengen. Zoals elk jaar houden we je via Twitter (@iCulture) op de hoogte en kun je op de website in een eindeloze stroom artikelen meteen lezen en meepraten over alle aankondigingen. Apple zal ook een livestream aanbieden.

Maandag staan we de hele dag klaar om de nieuwste ontwikkelingen en geruchten aan jullie te melden en een laatste update te geven van onze voorspellingen. We verwachten nieuws over iOS 7, OS X en nieuwe MacBooks, zoals je al eerder kon lezen in ons uitgebreide artikel ‘WWDC 2013: wat kunnen we verwachten?‘. Aankondigingen van nieuwe iPhones en iPads zijn onwaarschijnlijk.

Wel of geen livestream?

Dat er soms wat onduidelijkheid is over livestreams is logisch. Apple heeft bij productaankondigingen voor consumenten soms wel livestreams aangeboden. Zo was de aankondiging van de iPad mini live te volgen voor iedereen. Bij de ontwikkelaarsconferentie WWDC is dat meestal niet het geval, omdat het op een kleiner publiek is gericht: de ontwikkelaars. Achteraf is er altijd een videoregistratie van het evenement beschikbaarz. OMT heeft aangekondigd dat ze vanuit de zaal een livestream zullen verzorgen, maar het is nog onzeker hoe de beeldkwaliteit en de verbinding zal zijn. Hou daarom het Twitter-account @iCulture in de gaten, want we zullen daar tijdens de aankondigingen melden of er een goede stream beschikbaar is.

Apple heeft inmiddels bekendgemaakt dat er een livestream wordt aangeboden op de Apple TV en de website van Apple.

Wat is WWDC?

Even een opfrisser voor nieuwe bezoekers: de Worldwide Developer Conference is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple. Dit jaar komen zo’n 5.000 ontwikkelaars bijeen in San Francisco om van 10 tot 14 juni workshops en andere sessies bij te wonen. Het unieke van WWDC is dat je als ontwikkelaar meteen in contact kunt treden met de experts bij Apple, zodat je eventuele codeproblemen meteen kunt voorleggen. De aftrap van WWDC vindt altijd plaats op maandag om 10:00 uur plaatselijke tijd (19:00 uur in Nederland/België). Daar zullen nieuwe functies voor iOS en OS X worden aangekondigd; mogelijk zijn er ook nog andere aankondigingen, zoals iRadio (muziekstreaming), nieuwe MacBooks en een nieuwe Mac Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2013, 14:19
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.